[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2013-10-15 16:23:45

Pokémon X/Y in twee dagen wereldwijd meer dan vier miljoen keer verkocht

Pokémon X en Pokémon Y hebben het goed gedaan voor Nintendo. Afgelopen zaterdag verscheen wereldwijd Pokémon X en Pokémon Y, de nieuwste games in de bekende Pokémon-serie. Het is de eerste keer dat de games volledig in een 3D-wereld weergegeven worden en het zijn tevens de eerste games uit de RPG-serie die voor de Nintendo 3DS verschenen zijn. Wij recenseerden de game twee weken geleden al, welke je hier kunt lezen. Vandaag heeft Nintendo laten weten dat de game wereldwijd in twee dagen meer dan vier miljoen keer verkocht is. Nintendo merkt op dat de verkopen in Europa vooral gebaseerd zijn op zaterdag 12 oktober, omdat de meeste winkels in Europa op zondag gesloten zijn. Echter, veel winkeliers verkochten de game al op vrijdag, zoals wij al eerder meldden. Desalniettemin is het een record voor Nintendo, want het is de snelst verkopende Nintendo 3DS-game ooit. Nintendo heeft tevens laten weten wat de best verkochte Pokémon-games zijn sinds 2005. Pokémon Diamond en Pokémon Pearl hebben het het beste gedaan met 17,63 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Op de tweede plaats staan Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire met 16,22 miljoen stuks. Op de derde plaats staan Pokémon Black en Pokémon White met 15,42 miljoen exemplaren en op de vierde en vijfde plaats vinden we de twee remakes. Pokémon HeartGold en Pokémon SoulSilver zijn inmiddels 12,67 miljoen keer over de toonbank gegaan, terwijl Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreen 12 miljoen verkocht zijn.

POKÉMON X EN POKÉMON Y WERELDWIJD MEER DAN 4 MILJOEN KEER VERKOCHT IN EERSTE TWEE DAGEN

De eerste Pokémon-RPG voor Nintendo 3DS is wereldwijd simultaan gelanceerd

15 oktober 2013 – Op zaterdag 12 oktober werden Pokémon X en Pokémon Y wereldwijd simultaan gelanceerd, een unicum in de geschiedenis van de franchise. Vandaag maakt Nintendo bekend dat tijdens de eerste twee dagen dat het spel te koop was, zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober*, in totaal meer dan 4 miljoen exemplaren van het spel zijn verkocht in Japan, Europa en Amerika.

“De eerste reactie op Pokémon X en Pokémon Y bevestigt niet alleen de aanhoudende passie van Pokémon-fans, maar is ook een indicatie dat een heel nieuwe generatie spelers staat te trappelen om de franchise zelf te beleven,” zegt Nintendo’s president-directeur Satoru Iwata.

Omdat dit de eerste wereldwijde lancering was in de geschiedenis van de franchise, is er geen historisch precedent voor vergelijkingen. Maar als de regionale verkoopaantallen bij vorige lanceringen worden gecombineerd en met deze lancering worden vergeleken, blijkt Pokémon X en Pokémon Y de snelst verkopende Nintendo 3DS-titel ooit, met een voorsprong van 70 procent op de vorige Pokémon RPG-titels Pokémon Black 2 en Pokémon White 2.

Pokémon blijft één van de sterkste merken in de geschiedenis van de videogames, met wereldwijd meer dan 245 miljoen verkochte spellen. Sinds 2002 waren vijf sets van twee Pokémon-titels gecombineerd goed voor meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd; drie van deze sets hebben de grens van 15 miljoen verkochte exemplaren overschreden.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)