[Nieuws] Geschreven door Roland op 2013-10-15 20:14:40

Watch Dogs is uitgesteld naar de lente van 2014

Ubisoft heeft zojuist bekend gemaakt dat de game Watch Dogs is uitgesteld naar de lente van 2014. 'De stad is je wapen.' Met deze slogan wil Ubisoft's Watch Dogs een nieuwe standaard zetten in het free-roaming genre. De slogan is in het leven geroepen omdat je letterlijk alles om je heen kan 'hacken': alles is verbonden met een zogenaamde 'Centralised Operating System'. Van straatverlichting tot mobiele telefoons; nagenoeg alles kan je naar jouw hand zetten. Daarnaast heb je ook een verscheidenheid aan wapens tot je beschikking waarmee je al helemaal je mannetje kunt staan.

Vandaag heeft Ubisoft bekend gemaakt dat de game Watch Dogs, welke onder andere uit zal komen voor de Wii U, is uitgesteld naar de lente van 2014. Oorspronkelijk zou de game op 21 november van dit jaar uitkomen. De communicatie manager van Ubisoft, Gary Steinman, heeft op de officiƫle Ubisoft blog uitleg gegeven over de ontstane situatie. Volgens hem hebben de ontwikkelaars meer tijd nodig om de laatste puntjes op de i te zetten (vertaald):
"Vanaf het begin is het onze ambitie met Watch Dogs om een spel te bieden dat onze gedachtes weerspiegeld over wat wij wilde zien in de volgende generatie van gaming. Met dit gegeven hebben we de moeilijke beslissing moeten maken om het spel uit te stellen naar de lente van 2014. We weten dat vele van jullie zich nu afvragen: "Waarom nu?" We hadden het er echt moeilijk mee om de game uit te stellen, maar vanaf het begin hebben we de houding aangenomen om niets in te leveren aan kwaliteit. Naarmate we dichter bij de release kwamen en alle puzzelstukjes in onze laatste zetjes naar voltooiing op hun plek vielen, besefte we dat we extra tijd nodig hadden om de details van het spel op te poetsen en de laatste puntjes op de i te zetten zodat we een werkelijk memorabele en een uitzonderlijke ervaring kunnen leveren."

"We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal te bedanken. We genieten van en waarderen de manier waarop jullie op de game reageerden op het web, op evenementen, pers conferenties, en andere gelegenheden waar we met jullie communiceerden. Jullie zorgen ervoor dat wij gepassioneerd en gemotiveerd blijven."

"We kunnen niet wachten om jullie komende lente in Chicago te zien. We zijn er zeker van dat jullie net zoveel plezier aan deze game beleven als dat wij hadden om het te maken."
Watch Dogs komt in de lente van 2014 uit in Europa voor onder andere de Wii U.

Gekoppelde games

Watch Dogs (Wii U)