[Nieuws] Geschreven door Patrick op 2013-11-03 09:55:29

Aonuma: "Werken aan meerdere projecten heeft zo zijn voordelen"

In een recent interview praat Eiji Aonuma over de invloed van The Legend of Zelda: The Wind Waker HD op de ontwikkeling van de nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Wii U. Met het maken van The Legend of Zelda: The Wind Waker HD heeft het team achter de The Legend of Zelda-games ervaring op gedaan met de mogelijkheden die de Wii U te bieden heeft. Zo is de ontwikkeling van de nieuwe The Legend of Zelda-game in de reeks verbonden met de ontwikkeling van The Wind Waker HD. Onderdelen van The Wind Waker HD zullen overgebracht worden naar de nieuwe game. Eiji Aonuma vertelt hierover (vertaald):

"We verwachten functionaliteiten uit The Wind Waker HD te gebruiken in de nieuwe Zelda-game waaronder de Wii U GamePad user interface, zoals hoe je de kaart kunt gebruiken als GPS en het richten met de motion controls. Ik zou ook graag de ervaring van het verkennen van de Great Sea naar andere locaties willen brengen."
Daarnaast benadrukt Eiji Aonuma dat het voordelen heeft om aan meerdere projecten tegelijk te werken (vertaald):
"Ik mag niet in details treden, maar het komt vaak voor dat we een oplossing vinden in de ene game die een probleem oplost in de andere. Als je de focus legt op één game is een valkuil dat je met een bekrompen perspectief te werk gaat. Je zou kunnen zeggen dat het werken aan meerdere games je perspectief vergroot."

"Het gevoel van het resultaat van een goed project maakt mij echt vrolijk. Als je werkt aan meerdere games kun je informatie delen tussen de verschillende teams over functionaliteiten die goed of juist niet goed werken. Dit helpt om de kwaliteit van beide games te verbeteren. Toch zijn er ook enkele nadelen. Zo ben ik eigenlijk nooit klaar met werken, als het werk aan de ene game klaar is dan ligt er nog werk voor de andere game te wachten. Ik heb dus nooit pauze en mijn familie vindt dat minder prettig. Het is een uitdaging om mijn familie tevreden te houden.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)