[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-12-17 12:08:36

Ubisoft: "Uitstellen van Watch Dogs was een zeer lastige keuze"

In een interview met IGN heeft Ubisoft wederom gesproken over het uitstellen van Watch Dogs voor onder meer de Wii U. Watch Dogs is een nieuwe franchise van Ubisoft waarin het allemaal draait om Aiden Pierce. Aiden is een hacker en woont in Chicago, Amerika. De gehele stad is onder de controle van CTOS, Central Operation System. Het is aan de hacker om dit cruciaal systeem onder zijn macht te krijgen en hiermee de stad te redden. Hoewel Aiden een zijn krachten inzet voor het goede, is de lokale en internationale politie het daar niet mee eens. Al snel heeft Aiden niet alleen de criminelen achter zich, maar ook de machthebbende uit de stad.

Eerder deze maand sprak Ubisoft over het uitstellen van spellen in het algemeen. In een interview is er wederom gevraagd naar het uitgestelde Watch Dogs en de redenatie hierachter. De Noors-Amerikaanse president van Ubisoft, Laurent Detoc, wist het volgende te melden (vertaald):
"Het was een lastige keuze. Ik denk dat één van de meest fascinerende dingen in deze industrie is dat je van genie naar idioot kunt gaan in een mum van tijd. Dit gebeurde bij het uitstellen van Rayman en Watch Dogs. Niet iedereen is het ermee eens, dus moet je gaan spreken over 'het beste voor het product'.

Sommige games kun je niet veel beter maken omdat ze zo zijn gemaakt. Een gedeelte van de reden om Watch Dogs uit te stellen was omdat het spel nog niet ver genoeg was zoals we graag wilden zien. We wisten niet of we daar wel konden komen en hoe we daar dan zouden moeten komen. Daarom duurt het proces van ontwikkelen langer. In augustus waren we er echt van overtuigd dat het spel snel in de winkelketens zou liggen."
Watch Dogs komt in de lente van 2014 uit in Europa voor onder andere de Wii U.

Gekoppelde games

Watch Dogs (Wii U)