[Nieuws] Geschreven door Erik op 2013-12-24 12:13:59

Producer Bravely Second: "Ik wil eigenlijk elk jaar een nieuw deel uitbrengen"

Tomoya Asano, de producer van zowel Bravely Default als Bravely Second, praat in een interview onder andere over de 'SP Drinks' uit het origineel, wat je kan verwachten in Bravely Second en hoever dit spel in ontwikkeling is. Bravely Second is de officiƫle opvolger van het sterke 'Bravely Default: Where the Fairy Flies'. De titel zal verschijnen op de Nintendo 3DS. In Bravely Second maak je kennis met een nieuw hoofdpersonage genaamd Magnolia. Verder maakt het artistieke grafische stijltje opnieuw zijn intrede. Het originele Bravely Default is een RPG en wordt gezien als het spirituele vervolg op Final Fantasy: The Four Heroes of Light. De invloed van de Final Fantasy-serie komt echter overal terug.

In het interview met de producer van Bravely Default en Second werd de focus meer op de ontwikkeling van de twee titels gelegd. Wat kon er beter en wat ligt er nog voor ons in het verschiet? Tomoya Asano vertelde het volgende (vertaald):
Hoe vond je de reacties op de 'SP-drankjes'?

"Er waren niet veel spelers die deze kochten, maar het is niet iets waar we ons druk om maken. Aan de andere kant: we verwachten er ook niet veel van te verkopen, dus we zouden kunnen zeggen dat we meer verkocht hebben dan verwacht.

We zijn van plan om de SP-drinks terug te laten keren in Bravely Second, maar ditmaal aan de hand van feedback van spelers en data die geĆ¼pload is door Square Enix-leden als referentie. Op basis hiervan zouden we een aantal veranderingen kunnen doorvoeren... maar het was zo slecht nog niet, toch?", sluit Tomoya lachend af."

Heeft het bereiken van het einde in Bravely Default invloed op het vervolg?

"We willen graag een soort van voordeel prepareren die gebruikt kan worden in Bravely Second. Maar, om eerlijk te zeggen, moeten we nog bepalen wat precies. Dus houdt voor nu alsjeblieft in het achterhoofd dat als je een savefile hebt na het voltooien van Bravely Default, er iets tofs op je te wachten kan liggen."

Hoe staat het met de ontwikkeling van Bravely Second?

"We zijn klaar met het schetsen van het scenario en we zijn nu aan het uitvogelen wat we er allemaal voor nodig hebben om het in te vullen. Daarnaast zijn we op dit moment bezig met het 'artwork' en voegen datgene wat klaar is in het spel.

Persoonlijk wil ik als doel stellen om elk jaar een deel van de 'Bravely-serie' uit te brengen. Daarom willen we Bravely Second graag ergens in 2014 laten verschijnen."

Kun je ons iets meer vertellen over de nieuwe hoofdpersoon 'Magnolia'?

"Magnolia is een van de helden in Bravely Second. Voor Bravely Default wilden we meer onze schijnwerpers zetten op Agnes, maar uiteindelijk moest zij in populariteit het onderspit delven tegen Edea. Op dit moment weten we niet hoe Magnolia er voor zal staan op het eind, maar we behandelen haar als een fatsoenlijke 'heroine' voor nu. 

Magnolia is daarnaast gewapend met een 'speer'-type wapen. We wilden haar een beetje op een stoere vechter laten lijken, dus we gaven haar een zogenoemde Hellebaard. Ze zal echter niet een soort van magische ridder worden."
Bravely Second zal 'ergens in 2014' verschijnen voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Bravely Default (Nintendo 3DS)

Bravely Second: End Layer (Nintendo 3DS)