[Nieuws] Geschreven door Erik op 2013-12-27 12:23:03

Masuda praat over het ontwikkelen van Pokémon X & Y en de ideeën erachter

Junichi Masuda, de 'director' van Game Freak, praat in zijn nieuwste blog over de ontwikkeling van Pokémon X en Pokémon Y voor de Nintendo 3DS. Visueel gezien zijn Pokémon X en Pokémon Y een baanbrekende stap vooruit ten opzichte van vorige delen. Daarnaast zijn in de spellen een hoop andere elementen op de schop genomen en heeft men veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Sommige zakmonsters kunnen nu bijvoorbeeld een stap verder evolueren middels Mega Evolutions en via Pokémon Amie kun je een grotere band met ze opbouwen. Vanwege al deze toevoegingen, zat er volgens Junichi Masuda een hoop tijd en denkwerk achter Pokémon X en Pokémon Y. Hij vertelde het volgende in zijn blogpost (vertaald):

"Pokémon X en Pokémon Y kostten ongeveer drieënhalf jaar om te ontwikkelen. Hier waren meer dan 500 mensen bij betrokken. De basis concepten achter het spel waren in principe 'schoonheid', 'binden' en 'evolutie' en ze zijn bedacht met het idee dat spelers hun Pokémon trainen met liefde.

Er is echter nog een groter thema in de titels; eentje waar ik altijd over nadenk als ik nieuwe Pokémon-spellen regisseer. Daarnaast is deze toepasbaar op de 'echte' wereld: 'Laten we samen een betere wereld creëeren.'

Ik heb het gevoel dat iemands leven bepaalt wordt door de toevallige ontmoetingen die ze met andere mensen hebben. Deze zijn dan gebaseerd op je leeftijd, hobby's of andere factoren. Dit soort ontmoetingen zijn niet om het 'vechten', maar meer om samen een betere wereld te maken.

De letters 'X' en 'Y' zijn gebaseerd op dit idee: ze suggereren de lijnen op een as. Deze lijnen leiden beide in een andere directie, maar er komt een punt waarop ze elkaar kruisen. Ik gebruikte 'X' en 'Y' met deze doorkruising in mijn achterhoofd: kijken naar de aspecten die we met elkaar delen, in plaats van onze verschillen."
Sinds 12 oktober prijken Pokémon X en Pokémon Y in de schappen voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)