[Nieuws] Geschreven door Patrick op 2013-12-27 14:44:25

Kensuke Tanabe: "Buiten Off-TV Play geen GamePad-features in Tropical Freeze"

Er is een interview met Michael Kelbaugh en Kensuke Tanabe over Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor de Wii U online verschenen. In Donkey Kong Country: Tropical Freeze neemt Donkey Kong en zijn familie het op tegen de Snowmads. Deze noordelijke dieren veranderen het eiland van Donkey Kong in een ijzige omgeving. Om zijn eiland terug te krijgen, reist Donkey Kong langs verschillende eilanden. Naast Diddy Kong zijn ook Dixie en Cranky Kong partnerpersonages die je helpen bij je avontuur. Gameinformer heeft onlangs een interview gehad met Michael Kelbaugh, CEO van Retro Studios, en Kensuke Tanabe, Nintendo producer, over Donkey Kong Country: Tropical Freeze. In deze nieuwe Donkey Kong Country-game is de Tiki Tak Tribe vervangen door een vloot van Vikings die zichzelf de Snowmads noemen. De ontwikkelaars hebben het uiterlijk van de verschillende Snowmads tot in de details uitgewerkt. Ook laat Kensuke Tanabe weten dat er geen speciale GamePad-features gemaakt zijn voor de game. Kensuke Tanabe vertelt (vertaald):

"We willen dat iedereen niet alleen van de gameplay geniet maar ook van het visuele aspect van de game. We hebben besloten om geen GamePad-features toe te voegen aan de game zodat spelers niet te vaak tussen de beide schermen hoeven te switchen. De game kent wel Off-TV Play zodat spelers de game volledig op de Wii U GamePad kunnen spelen."
Op het gebied van de camerastanden in Donkey Kong Country: Tropical Freeze is ook flink wat vernieuwing aangebracht. Doordat de levels en personages nu volledig in 3D gemaakt zijn is het mogelijk om helemaal om de personages en voorwerpen heen te draaien met de camera wat een nieuwe gameplay-ervaring oplevert. Dit 3D-effect hadden ze eigenlijk ook al toe willen voegen in Donkey Kong Country Returns maar er was helaas niet voldoende tijd geeft Michael Kelbaugh aan. We kunnen natuurlijk een hoop ijs verwachten in deze game. Kensuke vertelt over de andere omgevingen (vertaald):
"Er zijn omgevingen zoals de Mangrove Jungle, Savannah en de Fruit Juice Factory. De ijzige levels zijn te vinden op Donkey Kong Island.
Verder geeft Kensuke Tanabe nog aan dat de gameplay in de basis hetzelfde is gebleven en dat ze de gameplay vooral verreikt hebben met nieuwe elementen. In de multiplayer-modus is het daarnaast de bedoeling dat je elkaar helpt. De game kent verder geen collision detection waardoor je elkaar dus niet in de weg kunt lopen. In het interview wordt ook nog ingegaan op de samenwerking van Retro met NCL en of er potentieƫl een 3DS-versie van de game aan zit te komen. Kensuke vertelt in het interview dat de samenwerking met NCL goed is onlangs de grote afstand. Ook geeft hij aan dat een port naar de 3DS erg onwaarschijnlijk is door het gebruik van nieuwe technieken die alleen mogelijk zijn op de Wii U. Monster Games, de ontwikkelaar de de port van Donkey Kong Country Returns heeft gemaakt, heeft overigens ook een kleine bijdrage geleverd aan Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Tot slot vertelt Michael Kelbaugh nog over wat het uitstellen van de release nog heeft betekend voor de game (vertaald):
"De extra tijd was een zegen voor ons. We waren erdoor in staat om de game beter af te werken en net dat extra beetje Nintendo-liefde toe te voegen. Het maakt echt een wereld van verschil. We hebben de graphics, de animaties en het artwork nog eens een keer goed opgepoetst. Oh, en laten we niet vergeten dat David Wise en Kenji Yamamoto iets meer tijd hadden om de geweldige soundtrack nog iets te verbeteren.
Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt op 21 februari 2013 in Europa voor de Wii U.

Gekoppelde games

Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Wii U)