[Nieuws] Geschreven door Erik op 2014-01-08 16:41:34

Nintendo overweegt klassieke aanpak op franchises naast The Legend of Zelda

Hiromasa Shikata, director van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, vertelde aan Game Informer dat ze wellicht geïnteresseerd zijn om andere franchises van Nintendo op te bouwen vanuit een klassieke fundering. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds is gebaseerd op de SNES-klassieker 'A Link to the Past'. In de Nintendo 3DS-titel dwaal je door nagenoeg hetzelfde Hyrule en kom je dezelfde vijanden en objecten tegen. Toch is er een fris verhaal omheen geweven - compleet met nieuwe dungeons en een andere 'duistere' wereld. Ook is het vastgeroeste concept waar The Legend of Zelda al een tijd op voortborduurt op de schop genomen. Met succes: het spel werd positief ontvangen en ook wij waren in onze nopjes met A Link Between Worlds. Game Informer vroeg zich na dit succes echter af of de titel misschien een nieuwe standaard had gezet. Wat nou als Nintendo spellen als Super Metroid en Star Fox als basis nam en hier een frisse nieuwe wind door zou laten waaien? De website vroeg aan Hiromasa Shikate, director van A Link Between Worlds, of Nintendo geïnteresseerd zou zijn in het uitbrengen van dergelijke titels. Hij antwoordde hierop het volgende (vertaald):

"Het is een eer om te horen dat mensen The Legend of Zelda: A Link Between Worlds als een succes beschouwen. Als wij een game ontwikkelen, dan beginnen we vaak met het bedenken van de basis. Deze basis bepaalt vervolgens een geschikte setting. Als hierbij iets passends voor de basisformule van bijvoorbeeld Star Fox of Metroid kan worden gevonden, denk ik dat we de mogelijkheid hebben om iets te ontwikkelen. 

Als we bij deze titel in het begin het voortbewegen op de muren niet hadden bedacht en in plaats daarvan met iets nieuws kwamen, zoals het oprollen van de speler tot een bal, dan had het heel goed gekund dat we op Metroid uit zouden komen, in plaats van Zelda.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)