[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-01-08 19:32:18

Retro Studios: "We hebben verschillende bronnen van Metroid gebruikt voor DK"

In een interview heeft Retro Studios president en CEO Michael Kelbaugh gesproken over de Metroid- en Donkey Kong-serie. Michael Kelbaugh, CEO en president van Retro Studios, heeft in een interview met GamesTM gesproken over verschillende aspecten van Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Zo werd er gesproken over het hergebruiken van bronnen en informatie. Michael Kelbaugh wist het volgende te vertellen (vertaald):

"Met ieder spel dat we maken, worden we beter. In die optiek, ja, we hebben ervaring opgedaan toen we werkten aan de Metroid Prime-franchise en dat was van een ongelofelijk grote waarde.

Om dieper op je vraag in te gaan over van 3D naar 2D gaan; wat je wellicht niet weet, is dat we levels uit Donkey Kong Country Returns en Donkey Kong Country: Tropical Freeze op dezelfde manier hebben gemaakt zoals we levels maakten die zaten in Metroid Prime. Echter, de levels uit Returns en Tropical Freeze zijn veel, veel groter en hebben meer details. Ik zal het volgende met je delen; we hebben de engine en verschillende gereedschappen gebruikt uit Metroid Prime voor Donkey Kong Country Returns en Tropical Freeze."
Later wist Michael Kelbaugh te praten over de toekomst van de serie. De beste man wist te vertellen (vertaald):
"Misschien krijgen de Donkey Kong-series in de toekomst zowel 2D- als 3D-levels zoals de Super Mario-series.

De stijl van de nieuwe Donkey Kong Country-titel hangt af van het design van de game."
Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt op 21 februari 2013 in Europa voor de Wii U.

Gekoppelde games

Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Wii U)