[Nieuws] Geschreven door Bas op 2014-02-01 16:14:05

Tomodachi Collection: New Life krijgt waarschijnlijk westerse release

De Life Simulation-game Tomodachi Collection: New Life krijgt naar alle waarschijnlijkheid een westerse release. Tomodachi Collection: New Life is een game die vergelijkbaar is met Animal Crossing. In het spel speel je met je eigen Mii-personage een nieuw leven. Je kunt je vrienden en kennissen in het spel laten verschijnen door ook voor hen een Mii aan te maken. Deze Mii-personages kun je verschillende eigenschappen geven zodat de stem, het karakter en het uiterlijk overeenkomen met de personen die ze vertegenwoordigen in het echt zijn. Dit moet voor een realistische beleving van de wereld om je heen zorgen. In de afgelopen paar dagen heeft Nintendo veel nieuwe zaken bekend gemaakt omtrent haar games en consoles. Volgens een artikel in The Wall Street Journal zal Tomodachi Collection: New Life een overzeese release krijgen. Satoru Iwata heeft dat gemeld tijdens een vragenrondje met de pers. Volgens Iwata is Nintendo momenteel aan het bekijken welke games wel en niet in de westerse regio's uitgebracht zullen worden. Tomodachi Collection: New Life is volgens de Nintendo topman een goede kandidaat voor een lancering buiten het land van de rijzende zon. Iwata vertelde het volgende (vertaald):

"Nintendo werkt momenteel aan het vinden van de juiste balans in het uitbrengen van Japan-georiƫnteerde games in de westerse regio's, zodat ook buitenlandse belangstellenden van deze games kunnen genieten. Met dit soort beslissingen draait alles om balans en afwegingen. 

Onze samenwerking met het team in Amerika is nog hechter geworden. We zien Amerika als een belangrijke afzetmarkt; 40 tot 50 procent van de totale verkopen komen uit deze regio."
Wanneer en of Tomodachi Collection: New Life daadwerkelijk zal verschijnen is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wat deze ontwikkelingen voor Europa zullen betekenen.

Gekoppelde games

Tomodachi Life (Nintendo 3DS)