[Nieuws] Geschreven door Patrick op 2014-02-06 19:08:27

Asano vertelt over de link die Bravely Default heeft met de Final Fantasy-serie

Asano praat in een interview over de link die Bravely Default heeft met Final Fantasy. Bravely Second is de officiƫle opvolger van het sterke 'Bravely Default: Where the Fairy Flies'. De titel zal verschijnen op de Nintendo 3DS. In Bravely Second maak je kennis met een nieuw hoofdpersonage genaamd Magnolia. Verder maakt het artistieke grafische stijltje opnieuw zijn intrede. Het originele Bravely Default is een RPG en wordt gezien als het spirituele vervolg op Final Fantasy: The Four Heroes of Light. De invloed van de Final Fantasy-serie komt echter overal terug. In een recent interview praat Bravely Default producer Tomoya Asano over de link die de game heeft met de bekende Final Fantasy-serie. In het interview laat hij weten het spel in eerste instantie een vervolg zou worden op Final Fantasy: The Four Heroes of Light. Tijdens het eerste stadium van de ontwikkeling hebben ze echter besloten om voor iets nieuws te gaan zodat ze een compleet andere richting in konden slaan. In de game zijn echter veel namen en invloeden van de Final Fantasy-reeks terug te vinden. Tomoya geeft aan dat ze hiervoor gekozen hebben omdat de game dan vertrouwelijk aanvoelt voor spelers. Ook vertelt Tomoya nog dat ze de game gemaakt hebben met alleen het Japanse publiek in gedachte. Doordat er overzees veel vraag naar Bravely Default was hebben ze uiteindelijk besloten om het spel te lokaliseren. Over de naam in het Engels en over het lokaliseren van Bravely Second vertelt Tomoya (vertaald):

"We hebben Bravely Default echt gemaakt voor Japanse RPG-fans. Dat de titel in het Engels een beetje raar klinkt is iets waar we ons tijdens de ontwikkeling niet mee bezig hebben gehouden omdat toen alleen een release voor het Japanse publiek op de planning stond. We hebben er nog over na gedacht om de game onder een andere naam uit te brengen in het westen. Dit leek ons echter geen goed plan omdat het spel ondertussen onder deze naam bekend was geworden."

"We hebben zeker interesse om Bravely Second ook naar Amerika te brengen maar we gaan daarvoor eerst eens goed de verkoopcijfers van Bravely Default bekijken."
Bravely Second staat voor 2014 in de planning voor Japan. Over een Europese release is nog niets bekend.

Gekoppelde games

Bravely Default (Nintendo 3DS)

Bravely Second: End Layer (Nintendo 3DS)