[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-02-07 14:02:00

Stukjes artwork, screenshots en details van Sonic Boom

SEGA heeft veel nieuwe informatie, stukjes artwork en screenshots vrijgegeven van Sonic Boom voor de Nintendo 3DS en Wii U. Gisteren wist SEGA ons allen te verrassen door Sonic Boom aan te kondigen voor de Nintendo 3DS en de Wii U. De aankondiging, die geheel uit de lucht kwam vallen, werd al snel opgefleurd door screenshots en stukjes artwork. Ook heeft SEGA al het een en ander gedeeld over de titel.

Sonic game designer Takashi Iizuka heeft gesproken met Polygon en sprak daar over de doelgroep van deze nieuwe Sonic-game. Zo wil SEGA dat Sonic Boom vooral de overzeese consumenten aanspreekt en niet de Japanse. Takashi Iizuka wist te melden (vertaald):
"We denken compleet aan het westen, we wilden zeker weten dat een overzeese ontwikkelaar eraan werkte. Het moet voor Europees en Amerikaans publiek zijn. Dit is zeer belangrijk."
Verder sprak Takashi Iizuka over de gameplay-elementen. Zo waren vorige Sonic-games voor 90% georiƫnteerd op snelheid, maar deze niet. De beste man wist te zeggen (vertaald):

"Het Sonic Team is geweldig en maken veel snelle spellen. Maar dit spel draait niet alleen om snelheid. De snelheid is een belangrijk aspect, maar ontdekken, vechten en het verhaal zijn grotere aspecten in het spel. We wilden een sterk verhaal en een look die westerse mensen aanspreekt."
Later wist Iizuka nog te melden dat het spel geen echte open wereld heeft. Het spel heeft daarentegen verschillende sanbox-levels. Verder is het opmerkelijk dat Sonic Boom niet naar Japan komt. Zowel de televisieserie als de game verschijnt niet in het land van de rijzende zon. Tegelijkertijd zal SEGA of Japan eigen games blijven ontwikkelen en of deze wel overzees komen, is vooralsnog niet bekendgemaakt. Wanneer Sonic Boom voor de Wii U en de Nintendo 3DS in de Europese winkelketens verschijnt, is vooralsnog onbekend.

Gekoppelde games

Sonic Boom: Rise of Lyric (Wii U)

Sonic Boom: Shattered Crystal (Nintendo 3DS)