[Media] Geschreven door Mink op 2014-02-14 04:14:00

Metalen eieren, gevleugelde Yoshi's en transformaties in beeld van Yoshi's New Island

In de laatste Nintendo Direct kwam Yoshi's New Island aan bod met nieuwe bewegende beelden. Yoshi's New Island voor de Nintendo 3DS zal alle klassieke elementen van de vorige Yoshi Island-games krijgen, maar heeft ook nieuwe elementen die gebruik zullen maken van de eigenschappen van de Nintendo 3DS. Eén van de nieuwe spelelementen is het gigantische ei, dat grotendeels alles kan slopen op zijn weg. Verder wordt er ook gebruikgemaakt van de gyroscoop in de Nintendo 3DS. Wij gaven onze eerste impressies in onze hands-on.

In de Nintendo Direct van gisteravond kwam Yoshi's New Island aan bod. Zo werd er onder meer bekendgemaakt dat Yoshi's verschillende transformaties heeft en deze dan te besturen zijn met de gyroscoop van de Nintendo 3DS. Ook werd er gesproken over sterren, deze geven Yoshi superkrachten en laten hem met hoge snelheid over de muren en het plafon rennen. Dit werd in Yoshi's Island voor de Super Nintendo Entertainment System ook gebruikt, maar dan werd er met Super Baby Mario gerend in plaats van Yoshi. Verder is er bekendgemaakt dat er nog een vernieuwing in Yoshi's New Island zit, het metalen ei. Dit ei kun je krijgen door een metalen Shy Guy op te eten. Wanneer je het metalen ei afvuurt, zal deze voor je uit rollen en alle tegenstanders verslaan. Nintendo heeft enkele screenshots en stukjes artwork vrijgegeven van deze Nintendo 3DS-titel.

Als laatste heeft Nintendo bekendgemaakt dat er een speciale Nintendo 3DS XL naar Europa komt. Deze speciale handheld heeft een geheel Yoshi-uiterlijk gekregen welke niet gebaseerd is op Yoshi's New Island. Om deze redenatie zit het spel ook niet inbegrepen bij de console. Yoshi's New Island komt in Europa op 14 maart naar de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Yoshi's New Island (Nintendo 3DS)