[Nieuws] Geschreven door Patrick op 2014-02-23 10:19:21

David Cox: "De tijd voor 2D Castlevania-games is voorbij"

David Cox, producer van de Castlevania: Lords of Shadows-serie, gelooft dat het tijdperk voor 2D Castlevania-games voorbij is. In een recent interview vertelt David Cox van MercuryStream over zijn geloof dat een 2D Castlevania-game niet meer van deze tijd is. Hardcore gamers zien graag een nieuwe 2D Castlevania-game maar Cox geeft aan dat er maar een kleine markt voor is en dat Konami graag ziet dat de serie weer mainstream wordt. Helemaal schrijft Cox de komst van een nieuwe 2D Castlevania-game niet af, alleen zal de game niet gemaakt worden door MercuryStream. David Cox antwoordt: (vertaald)

"Ik denk dat de dagen van 2D Castlevania games voorbij zijn. Ik denk ook dat hardcore gamers graag een nieuwe 2D-game zien, maar in realiteit betreft dit een hele kleine niche markt en Konami wil graag dat de serie weer mainstream wordt.

We zijn deze kant op gegaan met de serie om een grote publiek te bereiken, anders waren we wel doorgegaan met de 2D-aanpak. Dit wil niet zeggen dat er nooit meer een 2D Castlevania gemaakt zal worden, het zal misschien gebeuren maar niet door MercuryStream.

Als je kijkt naar de toekomst op PlayStation 4 en Xbox One denk ik niet dat mensen 2D-games willen spelen op die consoles. Core gamers willen misschien iets als dat maar de verwachting bij het grotere publiek zijn grote, epische spellen."

Gekoppelde games

Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate (Nintendo 3DS)