[Media] Geschreven door Nathan op 2014-03-05 14:45:00

Platinum Games' J.P. Kellams over rol Nintendo in ontwikkeling Bayonetta 2

In een video benadrukt J.P. Kellams, creative producer van Platinum Games, nogmaals dat Bayonetta 2 niet zou hebben bestaan zonder de hulp van Nintendo. Bayonetta 2 is het vervolg op de hack 'n' slash-game Bayonetta, dat voor PlayStation 3 en Xbox 360 verscheen. Omdat Bayonetta 2 door Nintendo wordt gefinancierd en uitgegeven, is de game exclusief voor de Wii U. Wij gaven onze eerste indruk in onze preview. Vandaag is er een video online verschenen waarin creative producer J.P. Kellams een presentatie houdt aan mensen over de Japanse game-industrie in het UCF's Center of Emerging Media. In het vragenrondje na de presentatie werd gevraagd of het niet vervelend was om in dezelfde serie met verschillende uitgevers te werken. Kellams antwoordde met (vertaald):

"Ik zou je graag de volgende vraag willen stellen: Wil jij Bayonetta 2 spelen? Bayonetta 2 zou niet bestaan zonder Nintendo als 'white knight'. Ondanks dat ik begrijp dat mensen het spel willen spelen op de platforms waarop zij het eerste deel hebben gespeeld, wilden we heel graag Bayonetta 2 maken. Maar als je een game op een Nintendo-platform uitbrengt, voor welke uitgever zou je dan kiezen? Nintendo inderdaad. Want Nintendo weet het beste hoe ze het beste met hun publiek om moeten gaan en ze weten hoe de game het best wordt uiteengezet op hun platform.

Het is bijzonder om veel third-party successen te zien op een Nintendo-platform, omdat het moeilijk is om het gevecht met Mario te winnen. Dat is ook waarom Universal niet zo groot is als Disney."

"We wilden heel graag Bayonetta 2 maken. Bayonetta 2 is een project waar wij zeer gepassioneerd over zijn. Toen de bedrijfssituatie veranderde en we het project niet konden realiseren op de oorspronkelijke manier, wilden we zeker zijn dat het project zou overleven. Ik heb Bayonetta 2 gezien. Sterker nog, ik zie haar elke dag dat ik werk. En ik vind haar cool.

Ik heb veel tijd doorgebracht op Twitter, waar veel boze mensen te zien waren met de vragen 'Waarom komt Bayonetta 2 niet naar PlayStation 3 en Xbox 360?' en 'Waarom moeten we een Wii U kopen voor slechts één game?' En nu de PlayStation 4 en Xbox One uit zijn, komen de vragen 'Waarom komt Bayonetta 2 niet naar PlayStation 4 en Xbox One?' Hieruit maak ik op dat het niet om de aanschaf van een nieuwe console ging, maar gewoon om het feit dat het spel naar de Wii U komt.

En dat is cool. Misschien is het systeem niet voor jou of wil jij geen games spelen op die console, maar wij willen Bayonetta 2 maken. We denken dat het een leuke game wordt. De mensen die het spel spelen gaan het erg leuk vinden. Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt door de game te laten overleven."
Bayonetta 2 komt dit jaar uit voor Wii U.

Het fragment is vanaf de 68ste minuut te bekijken.

Gekoppelde games

Bayonetta 2 (Wii U)