[Nieuws] Geschreven door Michiel V. op 2014-03-06 14:57:00

Aonuma legt uit waarom Hero Mode niet vanaf begin speelbaar is in A Link Between Worlds

In een interview met Official Nintendo Magazine heeft Eiji Aonuma uitgelegd waarom de Hero Mode niet vanaf het begin speelbaar is in The Legend of Zelda: A Link Between Worlds voor de Nintendo 3DS. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds is de nieuwste Zelda-game voor de Nintendo 3DS en speelt zich af in dezelfde wereld als The Legend of Zelda: A Link to the Past, die in 1992 voor de SNES verscheen. Eén van de nieuwigheden is dat Link zich kan transformeren in een tekening en zich zo via muren kan verplaatsten. Wij gaven dit Zelda-avontuur een zeer nette 8,7 in onze review. Net zoals The Legend of Zelda: The Wind Waker HD bevat The Legend of Zelda: A Link Between Worlds een Hero Mode. In deze modus krijgt Link vier keer zoveel schade toegediend en zitten er minder hartjes en fairies verstopt in de wereld. In tegenstelling tot The Legend of Zelda: The Wind Waker HD is deze modus niet vanaf het begin speelbaar, maar moet je de game eerst op de normale moeilijkheidsgraad uitspelen. In een recentelijk interview met Official Nintendo Magazine legt The Legend of Zelda-Producer Eiji Aonuma uit waarom ze ervoor hebben gekozen om de Hero Mode niet vanaf het begin toegankelijk te maken. De oorzaak hiervan is dat The Legend of Zelda: A Link Between Worlds een gloednieuw spel is waarvan hij vindt dat het beter is om spelers er eerst van te laten genieten op een passende moeilijkheidsgraad. Zo vertelde Eiji Aonuma (vertaald):

"Met The Legend of Zelda: The Wind Waker HD verwachten we dat veel mensen de vorige versie van het spel al gespeeld hebben, dus we hebben de moeilijkere Hero Mode al vanaf het begin beschikbaar gemaakt. Ook al is The Legend of Zelda: A Link Between Worlds een sequel, het is een gloednieuwe game.

We vonden dat het meer geschikt was om spelers van het spel te laten genieten op een passende moeilijkheidsgraad, en ze daarna een moeilijkere uitdaging te laten proberen."
The Legend of Zelda: A Link Between World is sinds 22 november 2013 verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)