[Nieuws] Geschreven door Patrick op 2014-03-06 18:34:15

Ubisoft geeft redenen voor de vertraging van de Wii U-versie van Watch Dogs

Vandaag laat Dominic Guay, senior producer bij Ubisoft, weten dat een Wii U-versie van Watch Dogs nog steeds in de maak is. Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat Watch Dogs op 27 mei zal verschijnen voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en PC. Dat de Wii U-versie van het spel uitgesteld is, was al langer bekend. Hierover heeft Dominic Guay, senior producer bij Ubisoft, nu het een en ander laten weten. Zo geeft Dominic aan dat Watch Dogs waarschijnlijk nog dit jaar naar de Wii U zal komen en geeft hij redenen voor de vertraging. Dominic Guay vertelt (vertaald):

Onze studio in Boekarest werkt aan Watch Dogs voor de Wii U en het team had voldoende tijd nodig om de Wii U GamePad te verkennen. De Wii U is een interessant platform vanwege zijn eigen unieke krachten. Deze unieke krachten willen we graag volledig benutten en we konden de game voor andere platformen niet nog langer uitstellen. We gaan de tijd nemen om er zeker van te zijn dat de game (technisch) goed is zodra we hem gaan verschepen en dat er goed gebruikgemaakt wordt van de Wii U-functionaliteiten.
Verder laat Dominic ook nog weten dat de studio in Boekarest erg sterk van start is gegaan met het maken van de Wii U-versie. Watch Dogs draaide niet op de Wii U maar de ontwikkelaars in Boekarest hadden de game binnen enkele dagen wel werkende. De Wii U-versie zal verder geen speciale content gaan bevatten geeft Dominic tot slot nog aan. Watch Dogs voor de Wii U zal waarschijnlijk nog voor het einde van 2014 gaan verschijnen.

Gekoppelde games

Watch Dogs (Wii U)