[Nieuws] Geschreven door Marco op 2014-03-10 11:02:00

Multiplayer in Watch Dogs is een keuze en kan worden uitgeschakeld

Watch Dogs lead game designer Danny Belanger liet onlangs in een Twitch live-stream weten dat de multiplayer in de game kan worden uitgeschakeld. Watch Dogs is een nieuwe IP van Ubisoft. In Watch Dogs speel je Aiden Pierce, een hacker uit Chicago. In Chicago is alles onder controle van het CtOS, het Central Operating System. Om de stad te kunnen redden, is het cruciaal om toegang tot het systeem te krijgen. Hoewel Aiden zich inzet voor het goede, deelt de internationale politie deze mening niet en wordt een massale klopjacht op hem geopend. Al gauw staan niet alleen criminelen achter hem, maar ook de machthebbers in de stad. Met de drop-in multiplayer van Watch Dogs is het mogelijk dat andere spelers jouw spel binnendringen terwijl jij zelf bezig bent met het spelen van de singleplayer missies. Gisteren werd al duidelijk dat er maximaal acht spelers aan de multiplayer kunnen deelnemen. Nu heeft Danny Belanger, de lead game designer van Watch Dogs, in een Twitch live-stream laten weten dat de multiplayer een keuze van de speler is (vertaald):

"Alle online activiteiten zijn onderdeel van het menu, het is een keuze. Maar als iemand daar geen fan van is, dan kan dit volledig worden uitgeschakeld."
Daarnaast laat Belanger weten dat de game een "Shield" bevat die er voor moet zorgen dat spelers niet worden gespammed met bezoekjes van andere spelers. Alleen wanneer je zelf agressief probeert bij andere mensen binnen te dringen kun je meer mensen op bezoek verwachten, maar ook dit is een keuze. De focus van de multiplayer ligt dan ook op het spelen van verstoppertje en het hacken en gehackt worden. Op dit moment is het nog onbekend wanneer Watch Dogs voor de Wii U verschijnt.

Gekoppelde games

Watch Dogs (Wii U)