[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-03-11 18:50:55

Componist Ryo Nagamatsu over gebrek live orkestmuziek in A Link Between Worlds

Online Nintendo Magazine heeft in een interview met Ryo Nagamatsu, componist, gesproken over het gebrek aan live orkestmuziek in The Legend of Zelda: A Link Between Worlds voor de Nintendo 3DS. Ryo Nagamatsu is een componist bij Nintendo en heeft al aardig wat grote titels op zijn naam staan. Zo heeft de beste man gewerkt aan Mario Kart Wii, Super Mario Galaxy 2 en recentelijk aan The Legend of Zelda: A Link Between Worlds voor de Nintendo 3DS. Opmerkelijk aan de muziek in dit spel, is het gebrek aan live orkest-muziek. Ryo Nagamatsu wist daarover het volgende te zeggen (vertaald):

"We hebben nooit de intentie gehad om live orkestmuziek te gebruiken in dit spel. Daar zijn sommige zeer logische redenaties aan voorafgegaan.

De grootste reden is omdat we optimaal geluid uit de Nintendo 3DS wilde krijgen. Live orkestmuziek is indrukwekkend, maar het produceert te veel vibraties en er zijn te veel lage noten voor de Nintendo 3DS.

Deze keer was het ons doel om muziek te creƫren dat zowel spelers met koptelefoon als spelers zonder tevreden houden. We wilden, daarom, de kwaliteit van een orkest maar dan met de juiste vibraties en met de juiste toonhoogtes voor de speakers van de Nintendo 3DS."
The Legend of Zelda: A Link Between Worlds is sinds 22 november 2013 te koop.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)