[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-03-13 20:34:14

Takumi: "Na Ace Attorney 3 wilde ik stoppen met de serie"

In een interview met het Britse Nintendo-tijdschift Official Nintendo Magazine vertelt Shu Takumi, schrijver van de Ace Attorney-serie, wat hij na Ace Attorney 3 wilde stoppen met de serie. Het eerste deel van de Ace Attorney-serie verscheen in Japan in oktober 2001 voor de Game Boy Advance. Deze game is naar schatting 180.000 keer verkocht en kreeg een vervolg in Japan. Ook deze game kwam uit voor de GBA. Toen ook dit spel een succes werd, besloot uitgever Capcom om het eerste spel te remake naar de gloednieuwe Nintendo DS te geven. Deze remake werd ook in Noord-Amerika en Europa uitgebracht, onder de naam Phoenix Wright: Ace Attorney. Ook in het westen werd Phoenix Wright een icoon met zijn doorslaggevende kreet "Objection!". Uiteindelijk werd ook het tweede spel overgezet naar de Nintendo DS en verscheen in 2006 in Europa onder de naam Phoenix Wright: Ace Attorney - Justice For All. Nadat Japan in 2004 ook een derde Ace Attorney-game kreeg voor de Game Boy Advance, bleef het lange tijd rustig. Pas in 2007 verscheen het vierde deel uit de serie, Apollo Justice: Ace Attorney. Takumi vertelt nu tegen Official Nintendo Magazine wat er achter de schermen in die tijd gebeurde (vertaald):

"Na Ace Attorney 3 wilde ik stoppen met de serie. Ik voelde dat het verhaal van Phoenix was verteld en dat de serie eigenlijk voltooid was. Het is erg belangrijk om te weten wanneer een verhaal eindigt. Ik wilde voorkomen dat de serie zou worden uitgemolken. Dit zorgt er alleen maar voor dat het laatste deel slechts een schaduw zou zijn van het originele spel. Jaren later had Capcom beslist dat er een Ace Attorney 4 moest komen. Mijn standpunt was dat de serie moest veranderen. Er zou een nieuw hoofdpersonage komen. Ik wilde Phoenix niet in deze game."

"Mijn collega's wilden Phoenix echter wel in deze game hebben. Daarom heeft Phoenix Wright toch een bijrol gekregen in de eerste zaak in Apollo Justice: Ace Attorney."
Na Apollo Justice: Ace Attorney verscheen er ook een spin-off, waarin je speelt als de tegenstander van Phoenix Wright, Miles Edgeworth, onder de naam Ace Attorney: Investigations. Phoenix Wright schittert echter ook in 3D: in een eigen avontuur en in samenwerking met professor Layton. Phoenix Wright: Ace Attorney: Dual Destinies verscheen op 24 oktober in de Nintendo 3DS eShop. Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney verschijnt op 28 maart voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies (Nintendo 3DS eShop)