[Nieuws] Geschreven door Michiel V. op 2014-03-17 19:50:00

LEGO-franchise heeft 1,6 miljoen games verkocht in 2013

Warner Bros. Interactive heeft bekend gemaakt dat de LEGO-franchise 1,6 miljoen keer verkocht geweest is in 2013. Ook is het op dit moment de op één na best verkochte franchise van 2014. In 2013 bracht Warner Bros. drie LEGO-games uit, namelijk LEGO Legends of Chima: Laval's Journey, LEGO Marvel Super Heroes en LEGO Friends. Vandaag blijkt dat deze games het goed gedaan hebben qua verkoopaantallen. Onlangs sprak de sales and marketing manager van Warner Bros. Interactive UK, Spencer Crossley, in een interview met MCV over de verkopen van de LEGO-franchise. Hierin wist hij te vertellen dat de LEGO-games in 2013 1,6 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. Ook in 2014 doet de LEGO-franchise het goed. Op dit moment zijn er namelijk al 420.200 LEGO-spellen verkocht, waarmee het tot nu toe de tweede beste verkochte franchise is van dit jaar. Zo vertelde Spencer Crossley aan MCV (vertaald):

"Sinds het begin van 2013 heeft Warner Bros. 1,6 miljoen LEGO-games verkocht. En het is op dit moment met 420.000 verkochte exemplaren de tweede grootste game franchise van 2014 op het gebied van verkochte eenheden.

Ze weerstaan ook de verkooptrend, want ze blijven lang en goed verkopen. LEGO-games worden ook niet langer meer gezien als kinderproducten en we zorgen ervoor dat ze beschikbaar zijn op elk platform, zowel fysiek als digitaal."

Gekoppelde games

LEGO Legends of Chima: Laval's Journey (Nintendo DS)

LEGO Legends of Chima: De Reis Van Laval (Nintendo 3DS)

LEGO Marvel Super Heroes (Wii U)

LEGO Marvel Super Heroes: Universe in Peril (Nintendo 3DS)

LEGO Marvel Super Heroes (Nintendo DS)

LEGO Friends (Nintendo 3DS)

LEGO Friends (Nintendo DS)