[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-03-30 15:23:45

Takehiko Terada over de toekomst van de Bravely-serie

In een interview met CVG vertelt Takehiko Terada, president van Silicon Studio, over de toekomst van de Bravely-serie. Silicon Studio heeft in samenwerking met Square Enix de Nintendo 3DS-game Bravely Default geproduceerd. Deze Japanse RPG heeft veel weg van de Final Fantasy-serie. Zo heeft het spel een Job-systeem, dat lijkt op dat van Final Fantasy: The 4 Heroes of Light, en kennen veel magische spreuken de typerende Final Fantasy-namen, zoals Poisona, Blindna, Fira en Thundara. Verder heeft Bravely Default een unieke grafische stijl en een mooi scala aan muziekstukken. Wij gaven Bravely Default een 8,9 in onze review. Op dit moment is Silicon Studio bezig met het vervolg op Bravely Default, Bravely Second. Deze game moet eveneens verschijnen voor de Nintendo 3DS. In Bravely Second zullen de hoofdpersonages uit Bravely Default plaatsmaken voor Magnolia. Verder is er een Magic Academy bevestigd voor Bravely Second. In een interview van CVG vertelt de president van ontwikkelaar Silicon Studio, Takehiko Terada, over de samenwerking met Square Enix tijdens de ontwikkeling van Bravely Default (vertaald):

"Het was een zeer goede samenwerking. Wij focusten op de ontwikkeling van de game, terwijl zij het grote plaatje bedachten. Zij ontwierpen het concept, wij deden de details."

Bravely Second is sinds september in ontwikkeling. Het spel is nu zes maanden in ontwikkeling. De eerste twee spellen uit de Bravely-serie komen uit op de Nintendo 3DS, maar Terada sluit niet uit dat de serie Nintendo 3DS-exclusief blijft (vertaald):
"In de toekomst kunnen we de serie uitbreiden, maar we hebben nog geen duidelijke plannen. We praten over het eventuele gebruik van andere platforms, maar we zijn er nog niet uit. We gebruiken de 3D-mogelijkheden van de Nintendo 3DS veel. De scène is in 3D, maar niet in normaal 3D. Het is ontworpen om op de beste manier in stereo-weergave te kijken. Zelfs een ordinaire indoor scène is ontworpen voor het gevoel van diepte."
Over een releaseperiode van Bravely Second zei Terada het volgende (vertaald):
"Dat bepaalt Square Enix. Maar helaas hebben we nog geen datum. Natuurlijk zijn staat wel vast wanneer we de ontwikkeling afgerond moet zijn, maar dat betekent niet dat direct daarna het spel wordt uitgebracht."
Bravely Second verschijnt dit jaar nog voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Bravely Default (Nintendo 3DS)

Bravely Second: End Layer (Nintendo 3DS)