[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2014-04-10 14:06:41

Tomodachi Life aangekondigd voor Europa met speciale Nintendo Direct

Het hoge woord is eruit: Tomodachi Life komt naar Europa. Tomodachi Collection: New Life is een game die vergelijkbaar is met Animal Crossing. In het spel speel je met je eigen Mii-personage een nieuw leven. Je kunt je vrienden en kennissen in het spel laten verschijnen door ook voor hen een Mii aan te maken. Deze Mii-personages kun je verschillende eigenschappen geven zodat de stem, het karakter en het uiterlijk overeenkomen met de personen die ze vertegenwoordigen in het echt zijn. Dit moet voor een realistische beleving van de wereld om je heen zorgen. De afgelopen tijd zijn er berichten verschenen dat de game naar het Westen zou komen, zoals in februari en maart. Er verscheen zelfs een Franstalige trailer van de game, maar de release was nog niet officieel aangekondigd. Vandaag maakt Nintendo bekend dat Tomodachi Life, zoals de game in Europa gaat heten, op 6 juni 2014 verkrijgbaar zal zijn. In onderstaande speciale Nintendo Direct wordt meer uitleg gegeven over deze simulatie-game.

WEK JE Mii-PERSONAGES TOT LEVEN VOOR DOLDWAZE
GEBEURTENISSEN IN TOMODACHI LIFE VOOR NINTENDO 3DS

Nieuwe Nintendo Direct-aflevering over Tomodachi Life onthult details over dit unieke en maffe spel dat op 6 juni naar de Nintendo 3DS komt

10 april 2014 – Alles wat je geloofde over de mogelijkheden van het leven kun je bij deze verfrommelen tot een prop en uit het raam gooien. Het is tijd om van een heel nieuw leven te genieten. Vanaf 6 juni kun je namelijk de prettig gestoorde wereld van Tomodachi Life bezoeken op de Nintendo 3DS-systemen.

Bouw met Mii-personages een levendige fantasiegemeenschap met vrienden, familieleden en je favoriete beroemdheden uit de tv-, film- en sportwereld. Elk Mii- personage komt tot leven met zijn eigen stem en persoonlijkheid op een eiland waar altijd weer iets nieuws en grappigs te beleven valt. Dankzij de emotionele band die je al hebt met al je bekende personages, wil je niets missen van het drama, de intriges en de hilariteit die ontstaat wanneer iedereen zijn dagelijkse leventje leidt en op elkaar reageert. Zo evolueert je gemeenschap op onverwachte, vaak dolkomische manieren.

De Tomodachi-franchise is in Japan inmiddels al razend populair met meer dan 5,5 miljoen verkochte spellen*. Tomodachi Life verschijnt op 6 juni in Europa, waarmee de franchise voor het eerst ook Europees grondgebied bereikt. Vandaag onthulde Nintendo meer details over Tomodachi Life in een speciaal daaraan gewijde Nintendo Direct- aflevering. Om deze aflevering in zijn geheel te bekijken, ga je naar: http://www.nintendo.nl/nintendodirect.

“Tomodachi” is het Japanse woord voor “vriend.” Nadat al je Mii-personages compleet
zijn aangepast (of door ze in de game te scannen via QR Codes), zal je ze direct herkennen – van hun unieke stemmen en uiterlijkheden tot hun persoonlijkheden. Toch kun je nooit precies voorspellen wat ze gaan doen. Voor het eerst gedragen Mii- personages zich op basis van de persoonlijke kenmerken die jij voor ze hebt gekozen, zodat het drama zich voor je ogen ontvouwt. Misschien wordt een popster wel verliefd op jouw evenbeeld. Of springt je moeder op het podium om heavy metal-songs te brullen. Of misschien word je beroemd door in stijlvolle of grappige outfits poses aan te nemen op de catwalk van een modeshow. Het mooie is dat je al deze verbluffende momenten kunt bewaren voor het nageslacht en ze met je vrienden kunt delen via de Nintendo 3DS Image Share–dienst.

Het plot van Tomodachi Life wordt spannender met elk toegevoegd personage. Terwijl je personages het verhaal steeds weer een andere wending geven, kun je ze belonen met kleding en cadeautjes, hun favoriete eten of speciale versieringen voor hun appartementen. Samen kunnen jullie de horizon van je Tomodachi Life verbreden met diverse activiteiten op het eiland, het oplossen van problemen en het helpen van je personages.

Binnenkort wordt meer informatie over Tomodachi Life bekendgemaakt. Ga voor het laatste nieuws naar http://nintendo.nl/tomodachi. Dit spel is geschikt voor de Nintendo 3DS- en Nintendo 2DS-systemen, en komt zowel in winkels als de Nintendo eShop beschikbaar.

Gekoppelde games

Tomodachi Life (Nintendo 3DS)