[Nieuws] Geschreven door Roland op 2014-04-19 22:34:38

Werelden komen samen in nieuwe details van Transformers: Rise of the Dark Spark

Er zijn nieuwe details over Transformers: Rise of the Dark Spark voor de Wii U en de Nintendo 3DS online verschenen. Vandaag zijn er nieuwe details bekendgemaakt over Transformers: Rise of the Dark Spark, welke onder andere uitkomt voor de Wii U en de Nintendo 3DS. Voor beide versies is er nieuwe informatie verschenen en beide versies zullen uniek zijn. Zo zal de Nintendo 3DS versie een tactische RPG zijn die gebaseerd is op een raster, dit houdt in dat er verschillende beurten zijn die de speler kan bepalen en plannen door middel van zichzelf voort te bewegen op gerasterde, gedetailleerde strategische kaarten. Hierna kan de speler vijanden benaderen en bevechten in een een-op-een 3D gevechtssequentie.

De Wii U-versie van het spel zal echter verschillen van de Nintendo 3DS-versie. Waar de Nintendo 3DS-versie een tactische RPG is, speelt de Wii U-versie meer zoals het spel Transformers: Fall of Cybertron, welke uit is gekomen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. In de Wii U-versie zullen de twee werelden, Movieverse en WFCverse, verbonden zijn door een oude relikwie die ook wel bekend staat als "The Dark Spark". Deze relikwie dient als een portaal tussen de twee werelden en is in staat om de structuur van de twee werelden te vormen naar de wil van de houder van The Dark Spark.

Het spel zal zich in beide werelden afspelen, maar elke wereld speelt zich af in verschillende tijden. Zo zal het gedeelte van het spel dat zich afspeelt in Movieverse tijdens en na de gebeurtenissen van de film Transformers: Age of Extinction afspelen, terwijl de gebeurtenissen in WFCverse zich voor de lancering van de Ark in het spel Transformers: Fall of Cybertron afspelen. Het verhaal van Transformers: Rise of the Dark Spark is gefocust op één personage, maar binnen het verhaal zul je als speler meer dan veertig verschillende personages kunnen besturen. Het spel zal in totaal meer dan vijftig verschillende Transformer-personages bevatten.

De ontwikkelaar Edge of Reality probeert daarnaast met Transformers: Rise of the Dark Spark voort te bouwen op de laatste drie games die High Moon Studio's heeft weten neer te zetten. Een van de dingen waar Edge of Reality aan heeft gewerkt is het Unified Leveling System, waarbij de ervaringspunten en ontgrendelde voorwerpen universeel zijn en werken bij zowel de verhaal-modus als bij de terugkerende Escalation-modus. Deze laatste zal tevens nieuwe toevoegingen kennen, zoals nieuwe voorwerpen, personages, wapens en upgrades. Ook zijn de zogenaamde Power Foes toegevoegd aan de modus. Met Power Foes zullen verschillende eindbazen verschijnen als je team lang genoeg overleeft.

Tot slot zullen er hacks aanwezig zijn in de game. Dit wil zeggen dat je de gameplay aan kan passen door verschillende modificaties te activeren in de Escalation-modus, zoals meer levens voor je vijanden of een enorme explosie zodra een robot gedood wordt. Transformers: Rise of the Dark Spark moet in juni van dit jaar uitkomen voor onder andere de Wii U en de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Transformers: Rise of the Dark Spark (Wii U)

Transformers: Rise of the Dark Spark (Nintendo 3DS)