[Nieuws] Geschreven door Bas op 2014-04-26 15:25:14

Ontwikkelaars van The Great Ace Attorney spreken over de setting en andere aspecten

Een nieuwe batch van het interview dat Famitsu had met de ontwikkelaars van The Great Ace Attorney: Adventures of Ryuunosuke Naruhodo verscheen vandaag online. The Great Ace Attorney speelt zich af in het Meiji-tijdperk, dat liep van september 1868 tot juli 1912. Het spel draait om een voorouder van Phoenix Wright, die advocaat wilt worden. In Japan heet de voorvader Naruhodo Ryuunosuke. Twee grote namen binnen Capcom, Ace Attorney-series creator Shu Takumi en producer Shintaro Kojima, gaven onlangs een interview af aan het Japanse gamesweekblad Famitsu. Zij deelden veel insights aangaande de nieuwste installment in de Ace Attorney-serie, Great Ace Attorney: Adventures of Ryuunosuke Naruhodo. Deze game in ontwikkeling speelt zich af in de 19e eeuw, wat behoorlijk afwijkt van de andere games in de serie. Het concept zal volgens Takumi in de basis hetzelfde blijven, maar zal toch ietwat afwijken. Hij zei hier het volgende over (vertaald):

"Tijdens het maken van games vraag ik me gewoonlijk af wat ik denk dat momenteel het meest leuke is aan de games en ik probeer dat zo goed mogelijk vorm te geven. Dit is dan ook ons primaire uitgangspunt. Het algehele concept verschilt misschien ietwat van de rest van de games binnen de serie, aangezien we zowel ervaren Ace Attorney's als nieuwelingen aan willen trekken met deze game."

Elke nieuwe game start met een idee. Zo ook The Great Ace Attorney: Adventures of Ryuunosuke Naruhodo. Zodra Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney af was, was er al vraag voor een nieuwe game. Takumi vervolgt zijn verhaal (vertaald):
"Zodra Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney afgemaakt was, klonken er al stemmen uit het bedrijf dat ze een nieuwe Ace Attorney-game wilden. We zijn aan The Great Ace Attorney begonnen door het bij elkaar rapen van ideeën die we al op de plank hadden liggen."
Shintaro Kojima werd onlangs benoemd tot producer van The Great Ace Attorney. Hij is een oude bekende binnen Capcom, maar dit is voor hem de eerste keer dat hij aan de Ace Attorney-serie gaat werken. Ook deelt hij zijn visie op de Ace Attorney-serie. Kojima het volgende te zeggen (vertaald):
"We spraken over de moeilijkheden die zouden optreden bij het maken van een nieuwe Ace Attorney-game die geen deel zou uitmaken van de hoofdlijn van games binnen de serie. De basis is en blijft Ace Attorney, maar ik was geinteresseerd in de nieuwe mogelijkheden en benaderingen en zodoende besloot ik me aan te sluiten bij het team."

"Ik wil graag een omgeving creëren die ruim baan geven voor director Takumi om met een tal van ideeën te komen die direct geïmplementeerd kunnen worden. Het is een Ace Attorney-game maar het is ook een geheel nieuw project. We willen zeker stellen dat de fans van de serie de game waarderen en interessant vinden, ik denk ook dat het belangrijk is om de originele aantrekkingskracht te behouden om spelers aan te trekken die de serie nog niet kennen."

Takumi besluit het interview met zijn visie op de beslissing van de setting van de game en hoe het besluit is genomen om de game zich in de 19e eeuw te laten afspelen (vertaald):
"Een groot deel ervan kwam voort uit de wil om de game anders te maken dan de games in de hoofdlijn van de serie. Toen we aan dit project begonnen, dachten we na over een tal van manieren om de game anders te maken dan normaal. We dachten na over de civiele rechtszaken, maar het zou dan lastig worden om een duidelijke winst- of verlies-situatie weer te geven."

"Het zou op dat moment gaan over het compenseren van factoren, niet meer over het verschil tussen schuldig en onschuldig. uiteindelijk besloten we dat de civiele rechtszaken iets teveel van het goede zouden zijn. Uiteindelijk besloten we ons te focussen op de mysterieuze zaken. Het veranderen van de tijdsetting draagt daar enorm aan bij."

"In mijn jonge jaren las ik detectives in een mysterieuze setting welke meer dan honderd jaar geleden geschreven waren. Ik dacht bij mezelf dat dit een goede kans was om die setting ook in deze nieuwe Ace Attorney-game te benutten."
The Great Ace Attorney: Adventures of Ryuunosuke Naruhodo is nog niet bevestigd voor Europa. Een Japanse releasedatum is nog niet bekend. Wel is bekend dat de game exclusief voor de Nintendo 3DS zal verschijnen.

Gekoppelde games

The Great Ace Attorney: Adventures of Ryuunosuke Naruhodo (Nintendo 3DS)