[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2014-05-01 20:33:30

Nintendo over ontwikkeling Super Mario 3D World, Wii U-functies en toekomst van Mario

Nintendo heeft gesproken over de ontwikkeling van de laatste Mario-games. Super Mario 3D World verscheen afgelopen november voor de Wii U en is de eerste 3D Mario-game voor Nintendo's nieuwste spelcomputer. Wij beoordeelden de game destijds met een 9,3 en is tot op de dag van vandaag onze best beoordeelde Wii U-game.

In een interview met EDGE hebben de ontwikkelaars aangegeven waarom gekozen is voor een game als Super Mario 3D World, in plaats van een nieuw deel in de Super Mario Galaxy-serie. Co-director Koichi Hayashida zei daar het volgende over (vertaald):
"We besloten om een geheel nieuwe titel te maken, in plaats van een nieuw deel in de Super Mario Galaxy-serie. Tot aan dat moment werkten we alleen aan spellen voor de gewone spelcomputers, dus je kon er vanuit gaan dat we een game zouden maken voor Wii U. Maar eigenlijk raakten we erg geïnteresseerd in het creëren van een 3D Mario-game die gebruik kon maken van het 3D-effect van de Nintendo 3DS. Daarom kozen we ervoor te werken aan een game voor een handheld-systeem. Op een bepaald moment hadden we ook gepland om een versie te maken voor Wii U. Je kunt dus stellen dat de game meer dan drie jaar in ontwikkeling geweest is."

Kenta Motokura, de teamleider van de ontwikkelaars, vertelt over het gebruik van de Wii U GamePad in Super Mario 3D World. Zo vindt hij dat ze bij de volgende game meer gebruik moeten maken van de unieke functies (vertaald):
"We proberen altijd om de 3D Mario-games zowel intuïtief als toegankelijk te houden. We hebben deze game zo gemaakt dat spelers er echt in kunnen duiken en alle levels kunnen volbrengen zonder veel tekst te hoeven lezen of last te hebben van een ingewikkelde besturing, of ze nou alleen spelen of met anderen. Hoe dan ook, als we een nieuwe game zouden maken zullen we wellicht meer gebruik moeten maken van de Wii U GamePad."
Tot slot geeft de producer Yoshiaki Koizumi een hint over de toekomst van Mario. Zo zegt hij dat er nog heel veel te ontdekken valt (vertaald):
"Voor Super Mario 3D Land streefden we ernaar om de beste elementen van de 2D Mario-games te integreren in een 3D Mario-game. Je kunt ook zeggen dat we Super Mario 3D World gecreëerd hebben om traditionele Mario-elementen opnieuw uit te vinden. Daarnaast zijn we er helemaal voor gegaan om elementen toe te voegen die ervoor zorgen dat spelers nog meer van de omgeving kunnen genieten. Er is nog steeds heel veel ruimte voor ontdekking en nieuwe uitvindingen en we zullen doorgaan om nieuwe en spannende elementen voor te stellen."

Of deze toekomst zich voort zal zetten op de Wii U of Nintendo 3DS, kon Yoshiaki Koizumi niet zeggen (vertaald):
"Dat is nog steeds een geheim! Ik kan je echter vertellen dat we al begonnen zijn met het naderen van onze volgende uitdaging."

Gekoppelde games

Super Mario 3D World (Wii U)