[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-05-08 14:10:46

Bill Trinen praat over homohuwelijk in Tomodachi Life

Bill Trinen, Nintendo of America product marketing manager, heeft in een interview gesproken over het homohuwelijk van Tomodachi Life. Tomodachi Life is een game die vergelijkbaar is met Animal Crossing. In het spel speel je met je eigen Mii-personage een nieuw leven. Je kunt je vrienden en kennissen in het spel laten verschijnen door ook voor hen een Mii aan te maken. Deze Mii-personages kun je verschillende eigenschappen geven zodat de stem, het karakter en het uiterlijk overeenkomen met de personen die ze vertegenwoordigen in het echt zijn. Bill Trinen, Nintendo of America product marketing manager, heeft een verklaring gegeven omtrent het homohuwelijk in Tomodachi Life. In Japan was deze kwestie al aan de orde geweest, maar nu is deze discussie weer opgewaaid wegens de nieuwe release in Europa en Amerika. Bill Trinen legde uit (vertaald):

"Er was eigenlijk een misinterpretatie over de situatie in Japan. Er gebeurde twee dingen tegelijkertijd en die zijn door verkeerde redenen samengevoegd. Allereerst was daar onze patch, welke er was om een data-lekkage te stoppen.

Het andere punt was dat er redelijk wat Japanse spelers waren die hun Mii-personages omkleden tot man terwijl ze als geslacht "vrouw" aanklikten. Zo leek het alsof twee mannen samen een baby konden krijgen.

Omdat de Nintendo DS-versie niet in het westen is gelokaliseerd, is hier geen data transfer probleem. Dus het waren eigenlijk twee losse dingen die samen zijn gevoegd door verwarring wat erin resulteerde dat mensen niet snapte wat er gebeurde."

"Ons perspectief is dat we als ontwikkelingsbedrijf onze primaire focus is om mensen te entertainen en onze producten een fun-factor te geven. Wat we niet proberen te doen is... Nou, laten we het simpel bekijken. Kijk naar Animal Crossing en zeg; 'wat er niet in Animal Crossing zit, is Nintendo op tegen'. Maar we zeggen niets over, we proberen gewoon mensen blij te maken en een leuke ervaring te creëren. 

In Japan was er geen verwarring, aangezien er maar één probleem was; de data-lekkage. Het andere was geen probleem, gewoon een unieke manier om het spel te spelen. 

Op dat moment was de game nog niet onderweg naar Europa en Amerika en hebben we de details maar gelaten waar ze waren. Dat was voornamelijk omdat het spel in Japan zou blijven."
Ook de Europese en Amerikaanse versies van Tomodachi Life krijgen geen mogelijkheid tot homohuwelijk. Wel is er de mogelijkheid om je vrouwelijke Mii-personage aan te kleden als een man en visa versa.

Gekoppelde games

Tomodachi Life (Nintendo 3DS)