[Nieuws] Geschreven door Erik op 2014-05-08 15:29:25

Iwata over de functionaliteiten van webapp Mario Kart 8; eerste screens opgedoken

Tijdens de investeerdersbijeenkomst sprak de president van Nintendo, Satoru Iwata, ook over de nieuwe webapp die bij Mario Kart 8 komt. Gisteren kwam het nieuws dat Nintendo een webapp voor Mario Kart 8 uitbrengt. Deze app is bereikbaar via het internet en laat je bijvoorbeeld de status van je vrienden bekijken. Ook is uit onderstaande screenshots gebleken dat de filmpjes uit Mario Kart TV er te bekijken zijn en dat je de beste tijden van jou en je vrienden er kunt zien in de vorm van een ranglijst. Verder lijkt het ook mogelijk deze updates via Twitter en Facebook te delen. Satoru Iwata sprak op de investeerdersbijeenkomst over Nintendo's nieuwe webapp. Hij vertelde onder andere dat de lay-out van de applicatie is geoptimaliseerd voor smartphones en dat Mario Kart TV met ieder apparaat bekeken kan worden. Hij zei het volgende (vertaald):

"Om van de mogelijkheden van Mario Kart 8 te genieten terwijl je niet op de console aan het spelen bent, zijn we van plan om een webservice genaamd Mario Kart TV aan te bieden. Deze maakt het ook voor gebruikers mogelijk om video's te bekijken in een 'scherm lay-out' die geschikt is voor systemen als smartphones en computers. Deze zal rond dezelfde tijd uitkomen als Mario Kart 8.

In de afbeelding is de lay-out te zien voor een smartphone. Deze webservice stelt mensen in staat om makkelijk Nintendo haar officiële video's te bekijken. Daarnaast kun je ranglijsten, statistieken, toernooien en filmpjes die je vrienden hebben gedeeld bekijken.

Tot slot praatte Iwata ook over de toegankelijkheid van de webapp en het gebruikersgemak dat het met zich meebrengt (vertaald):
"Zoals ik al genoemd heb in de 'Corporate Management Briefing' afgelopen januari, ons beleid is om consumentenrelaties te onderhouden via accounts genaamd Network Nintendo ID's.  Deze noemen we kortweg NNID's. De Mario Kart TV web service is zelfs toegankelijk voor personen zonder een NNID, maar als ze wél inloggen via zo'n account, kunnen ze gemakkelijk standen en gedeelde filmpjes van vrienden en toernooien bekijken. Daarnaast wordt het zo gemakkelijk om de webapp te bereiken op een draagbaar apparaat als ze niet thuis zijn. 

We zullen blijven werken aan een dergelijk type van service, zodat spelers nog meer van videospellen kunnen genieten en in contact met de games staan als ze niet aan het spelen zijn."
Mario Kart 8 ligt vanaf 30 mei in de Nederlandse schappen. De webapp is vermoedelijk rond dezelfde tijd beschikbaar.

Gekoppelde games

Mario Kart 8 (Wii U)