[Media] Geschreven door Erik op 2014-05-16 12:18:04

Aloude Color TV-Game 15 debuteert in Super Smash Bros als Assist Trophy

Sakurai heeft een screenshot van Super Smash Bros. voor de Wii U en Nintendo 3DS op Miiverse gepost. Deze laat een van de oudste consoles op de markt als Assist Trophy zien: de TV-Game 15. Super Smash Bros. zal naast een uitgebreid raster aan personages, ook een hoop voorwerpen bevatten die je kunnen helpen tijdens de strijd. Een van deze voorwerpen is de Assist Trophy. Dit item brengt in veel gevallen een personage aan je zijde, die voor korte tijd met je mee kan vechten. Andere zorgen juist voor hindernissen voor alle spelers, zoals de Nintendogs die het hele scherm blokkeren. Ook de TV-Game 15, die je een variant op Pong laat spelen, heeft invloed op het hele scherm. Deze kwam eerder voorbij in de Nintendo Direct van Super Smash Bros, maar nu heeft Sakurai er voor het eerst een screenshot van laten zien, met bijbehorend commentaar (vertaald):

"De onverwachte Assist Trophy: de TV-Game 15. Color TV-Game 15 is een thuis entertainment systeem die gelanceerd werd in 1977 nog voor de verschijning van Space Invaders. Dit is het oudste spel dat toetreedt tot de Smash Bros.-serie.

Sakurai vertelt daarnaast nog over de details waar ze voor deze nieuwe Assist Trophy rekening mee hebben gehouden (vertaald):
"Normaal gesproken hadden de controllers voor deze type spellen knoppen die variabele weerstand boden. Dit zorgde ervoor dat spelers de in-game beweging konden controleren, door de mate waarin ze de joystick bogen. De TV-Game 15 maakte in plaats daarvan gebruik van microschakelaars. We hebben een enigszins hard gewerkt om het gedrag van het origineel te simuleren, zodat de streepjes altijd op een consistente snelheid dezelfde lineaire paden volgen. We geven aandacht aan zulke kleine details!"
Super Smash Bros. ligt deze zomer voor de Nintendo 3DS in de schappen. De Wii U-versie doet ons vooralsnog deze winter aan.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)