[Media] Geschreven door Erik op 2014-05-16 13:11:34

Watch Dogs verbreekt pre-order record voor een nieuwe IP; nieuwe video uitgekomen

Ubisoft heeft naar buiten gebracht dat Watch Dogs - zelfs voordat het spel uit is - al een succesvolle start kent. Daarnaast meldden ze hun verwachte verkopen van de game en is er een fris filmpje verschenen. 'De stad is je wapen.' Met deze slogan wil Ubisoft's Watch Dogs een nieuwe standaard zetten in het free-roaming genre. De slogan is in het leven geroepen omdat je letterlijk alles om je heen kan 'hacken': alles is verbonden met een zogenaamde 'Centralised Operating System'. Van straatverlichting tot mobiele telefoons; nagenoeg alles kan je naar jouw hand zetten. Daarnaast heb je ook een verscheidenheid aan wapens tot je beschikking waarmee je al helemaal je mannetje kunt staan.

Watch Dogs heeft, onlangs dat het meerdere malen uitgesteld is, de hype hoog weten te houden. Ubisoft bracht vandaag naar buiten dat de titel de meeste pre-orders van dit jaar heeft binnen weten te slepen voor een nieuwe IP. Daarnaast is het voor Ubisoft het op één na meest verkopende spel voor zijn release. Tony Key, senior vice-president of sales en marketing bij Ubisoft, had het volgende hierover te zeggen (vertaald):
"Dit hoge aantal aan pre-orders is een duidelijke indicatie van het enthousiasme en de hoge verwachtingen van de spelers. De teams hebben keihard doorgewerkt om er zeker van te zijn dat de spelers kunnen genieten van een game van topkwaliteit met een enorme omvang. We kunnen ook niet wachten om hun de titel in handen te geven."
Het is daarom geen wonder dat ze bij Ubisoft hoge verwachtingen hebben van Watch Dogs. De CEO van het bedrijf, Yves Guillemot, zei in een financiële briefing dat ze hopen om 6.3 miljoen exemplaren van de game te verkopen. Dit baseren ze ook op het grote succes van hun Assassin's Creed-serie, welke eenzelfde 'open wereld'-structuur heeft. In onderstaande video is nieuwe footage van Watch Dogs te vinden. Deze stelt onder andere de multiplayer centraal. Watch Dogs verschijnt vermoedelijk in het derde kwartaal van 2014 op de Wii U. 27 mei kun je op de overige platformen met het spel aan de slag.

Gekoppelde games

Watch Dogs (Wii U)