[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2014-05-22 17:18:51

Gerucht: Super Smash Bros. voor Wii U gebruikt NFC-functie Wii U GamePad

Nintendo Frankrijk lijkt zijn mond voorbij gepraat te hebben. Begin deze maand kondigde Nintendo meer concrete plannen aan voor het gebruik van de NFC-sensor van de Wii U GamePad. Door middel van fysieke figuurtjes van bijvoorbeeld Mario, kun je data van het personage naar je game importeren. De figuurtjes van Nintendo zullen compatibel zijn met meerdere titels, maar welke titels dat zijn wordt op de E3 bekendgemaakt. In een interview met de grote Franse krant Le Figaro, heeft Stephan Bole, directeur van Nintendo Frankrijk, laten doorschemeren dat de Wii U-versie van de nieuwe Super Smash Bros.-game gebruik zal maken van deze NFC-figuurtjes. Hij zei daarover het volgende (vertaald):

"De E3 is ook een gelegenheid om het gebruik van de NFC-technologie (zoals in Skylanders en Disney Infinity, dat het mogelijk maakt om echte objecten - in dit geval figuurtjes - in videogames te plaatsen) in Nintendo-consoles te tonen. NFC zal gebruikt worden in de Wii U-versie van Super Smash Bros."
Of Stephan Bole zijn mond voorbij gepraat heeft of een fout gemaakt heeft, is op dit moment nog niet duidelijk. Super Smash Bros. voor Wii U verschijnt in de winter van 2014 in de Europese schappen. De eerste games die NFC ondersteunen zouden ook tegen het einde van 2014 beschikbaar moeten zijn.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)