[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-05-28 22:42:43

Harvest Moon: Connect to a New Land zal in Amerika geen Harvest Moon-game zijn

Vanwege auteursrechten zal de Nintendo 3DS-game die in Japan verscheen onder de naam 'Bokujou Monogatari: Tsunagaru Shintechi' (Harvest Moon: Connect to a New Land) in Noord-Amerika niet verschijnen als onderdeel van de Harvest Moon-serie. In plaats daarvan zal de game aan de andere kant van de Atlantische Oceaan worden uitgebracht als 'Story of Seasons'. Dit omdat uitgever Natsume, eigenaar van het merk Harvest Moon, niet bij de lokalisatie betrokken is. Ontwikkelaar Marvelous zal de game zelf uitgeven in Noord-Amerika, maar omdat 'Harvest Moon' in Amerika een handelsmerk is van uitgever Natsume mag de game de naam 'Harvest Moon' niet dragen. Xseed Games, de Amerikaanse tak van Marvelous die veel Japanse Marvelous-games lokaliseert, vertelde het volgende (vertaald):

"Story of Seasons was eerder dit jaar uitgebracht in Japan als Bokujou Monogatari: Tsunagaru Shintechi (of Harvest Moon: Connect to a New Land). Echter, omdat er nu een andere uitgever in kwestie is - Xseed Games, een bedrijf dat volledig een onderdeel is van Marvelous - kan Bokujou Monogatari niet worden vertaald als Harvest Moon, tenminste: in het westen. Natsume is de eigenaar van dit intellectuele eigendom en hoewel Marvelous en haar westerse dochteronderneming Xseed Games een poging doen om de serie met hetzelfde ontwikkelingsteam voort te zetten, moeten wij een andere naam gebruiken."
In Europa werden eerdere delen in de Harvest Moon-serie uitgegeven door Rising Star Games. Als het deze uitgever is die Harvest Moon: Connect to a New Land in Europa zal uitbrengen, zal de serie in Europa waarschijnlijk geen andere naam krijgen. Story of Seasons zal op E3, die over twee weken wordt gehouden in Los Angeles, haar debuut maken. Wanneer Story of Seasons/Harvest Moon: Connect to a New Land zal verschijnen in Europa is nog niet bekend.

Gekoppelde games

Story of Seasons (Nintendo 3DS)