[Nieuws] Geschreven door Marco op 2014-05-30 17:52:38

Banen editor voor Mario Kart 8 momenteel te lastig, verschijnt misschien in de toekomst

Kosuke Yabuki laat weten waarom Mario Kart 8 geen banen editor bevat, maar geeft aan dat dit in de toekomst misschien nog kan veranderen. Een aantal maanden geleden gaf de producer van de game, Hideki Konno, al aan het idee van een banen editor erg interessant te vinden, maar dat het realiseren er van erg lastig zou zijn. In een interview met STACK geeft nu ook Kosuke Yabuki, de director van Mario Kart 8, zijn mening over deze kwestie (vertaald):

Kosuke Yabuki: "Je hebt het nu over de mogelijkheid voor spelers om zelf een baan te maken toch? We hebben besloten om dat deze keer over te slaan. Er zijn zoveel elementen en mogelijkheden in Mario Kart 8 - naast de land, water en lucht secties is er nu ook anti-zwaartekracht, wat weer vereist is bij banen die van drie dimensies gebruik maken. Als we een simpele banen editor zouden toevoegen, dan zou het tool niet zeer gebruiksvriendelijk zijn. Wanneer wij een tool als deze zouden ontwikkelen, dan willen wij er voor zorgen dat hij voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is, maar om dat te realiseren voor een project als dit hebben we veel innovaties nodig. Misschien komt het tool in de toekomst nog."
Mario Kart 8 voor de Wii U ligt vanaf vandaag officieel in de Nederlandse winkels. De game is ook beschikbaar via de Wii U eShop.

Gekoppelde games

Mario Kart 8 (Wii U)