[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-06-02 23:15:49

Nieuws, nieuws en nog meer nieuws over Sonic Boom voor de Wii U en Nintendo 3DS

Vlak voor de E3 is er vandaag veel informatie over Sonic Boom voor de Nintendo 3DS en de Wii U bekendgemaakt. Sonic Boom is de nieuwste game in de klassieke franchise van SEGA. Met Sonic Boom gooit SEGA het roer van de franchise echter om: de game focust zich op westerse gamers en zal niet in Japan worden uitgebracht. Om deze overstap makkelijker te laten verlopen, werkt het Sonic Team van SEGA samen met twee westerse ontwikkelstudio's: Big Red Button voor de Wii U-versie en Sanzaru Games voor de Nintendo 3DS-game. Ook hebben de characters Sonic, Tails, Amy en Knuckles een re-design gekregen. Vandaag is er nieuwe informatie over Sonic Boom verschenen. De levels bevatten vaak een geplaveid pad voor één of twee specifieke personages, waaruit je voordat je aan het level begint kunt kiezen. Zo kan Knuckles bijvoorbeeld tegen muren op klimmen en kan Tails op luchtstromen vliegen. In de levels zijn de puzzels gemixt met gevechten en onderzoek. Wanneer je combo's maakt in gevechten, zul je daar een rank voor krijgen in de vorm van een letter, welke gebaseerd is op het aantal aanvallen die je doet, en niet de hoeveelheid verschillende moves die je gebruikt. Ook is bekendgemaakt dat de game, behalve de ringen, een spaarmiddel gebruikt om upgrades te kunnen uitvoeren.

Over het verhaal in Sonic Boom is gezegd dat Sonic en zijn vrienden een oud, onbekend eiland verkennen. Dr. Eggman heeft geprobeerd om een historisch kwaad, genaamd Lyric, aan zich te onderwerpen, maar deze is echter te sterk. Sonic en zijn vrienden houden zich echter meer bezig met de verkenningen van ruïnes en neo-Atlantische grotten en al het levende kwaad daarin te vernietigen. Echter is er nog weinig bekend op dit gebied. Wel is bekend dat de Nintendo 3DS-game een eigen verhaallijn zal hebben, evenals dat die versie van Sonic Boom zich vooral uit 2D-platformlevels bestaat. Opvallend is de keuze om de Nintendo 3DS-versie van de game, geen multiplayeropties mee te geven. De Wii U ondersteunt echter wel meerdere spelers. Wanneer je met twee spelers speelt, gebruikt één persoon de Wii U GamePad om op te spelen. Ook zal deze speler het scherm van deze controller moeten gebruiken. De andere speler, met de Wii Remote of met de Pro Controller, gebruikt het volledige tv-scherm. Ontwikkelaar Big Red Button vertelt dat het team deze overweging zorgvuldig heeft overwogen (vertaald):
"Voor een lange tijd dachten we split-screen toe te passen, maar dat voelde niet zo speciaal. Als we in het echte leven de omgeving verkennen, hebben we onze camera's uit en bellen we elkaar. Dan zeggen we 'Hé, je moet eens zien wat ik nu zie!'. Dat gevoel willen we creëren. Met split-screen gebeurt dat niet, want dan kun je constant naar het scherm van de andere speler loeren. Dat gevoel van verwondering, van wat de ander doet, is dan verdwenen."
Over Sticks, het nieuwe personage dat eergisteren werd aangekondigd is helaas niets bekendgemaakt. Wie weet horen we meer over deze game op de E3 van volgende week, welke in Los Angeles wordt gehouden. Sonic Boom verschijnt op een onbekende datum voor de Wii U en de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Sonic Boom: Rise of Lyric (Wii U)

Sonic Boom: Shattered Crystal (Nintendo 3DS)