[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-06-08 03:58:04

Image & Form over nieuwe SteamWorld-game, SteamWorld Dig 2 laat op zich wachten

In een interview vertelde Brjánn Sigurgeirsson als CEO van Image & Form, bekend van SteamWorld Dig uit de Nintendo 3DS eShop, dat de volgende game uit de SteamWorld-serie geen vervolg op SteamWorld Dig zal zijn. In SteamWorld Dig speel je als Rusty, een op stoom aangedreven robot, en moet je tunnels graven en zeldzame mineralen uit de grond halen. Deze mineralen kun je dan weer gebruiken voor een betere uitrusting. Het hoofddoel van het spel is om de resten van de mensheid te verzamelen. Rusty leeft in het Wilde Westen dat met robots is bevolkt, nadat de mensheid zichzelf aan stukken had geblazen aan het begin van de negentiende eeuw. SteamWorld Dig kreeg een mooie 9 in onze review. In een interview wist Image & Form-directeur Brjánn Sigurgeirsson dat hij en zijn team al sinds december bezig zijn met een nieuw deel in de SteamWorld-serie. Echter zal dit geen SteamWorld Dig 2 zijn. Sigurgeirsson legde uit waarom (vertaald):

"Ik ben blij; ik weet wat de volgende stap is voor mijn team. Sinds december vorig jaar hebben we heel hard gewerkt aan de volgende SteamWorld-titel, maar het is niet het volgende SteamWorld Dig-spel. Het volgende spel baseren we echter wel op de wereld van SteamWorld Dig. Het zijn dezelfde soort protagonisten, door stoom aangedreven robots, maar de setting en gameplay zullen flink verschillen van SteamWorld Dig. De reden waarom we dit doen, in plaats van het ontwikkelen van een SteamWorld Dig 2, is omdat we denken dat dit spel veel uitnemender is dan dat we van SteamWorld Dig 2 zouden kunnen maken. SteamWorld Dig 2 zal ook fantastisch zijn, het zal in elke vorm groter zijn dan zijn voorganger. En dat moet ook, want de enige klacht die veel mensen hebben is dat het spel aan de korte kant is. Maar tussen de twee SteamWorld Dig-spellen zit een ander SteamWorld 'Iets'. We gaan de werkelijke titel van dit spel gaan we binnenkort aankondigen en wij houden jullie dan natuurlijk op de hoogte."
SteamWorld Dig verscheen op 7 augustus in de Nintendo 3DS eShop. Er zijn nog geen details over het volgende SteamWorld-spel bekend.

Gekoppelde games

SteamWorld Dig: A Fistful of Dirt (Nintendo 3DS eShop)