[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-06-10 10:21:14

CEO Yves Guillemot over het third-party support van Ubisoft aan de Wii U

In een interview heeft Yves Guillemot als CEO van Ubisoft gesproken over de steun van zijn bedrijf aan Nintendo, en specifieker: de Wii U. In Ubisoft's E3-persconferentie van vannacht werd een weinig steun betuigd aan Nintendo. Bij dit evenement werd alleen Just Dance 2015 aangekondigd voor de Wii en de Wii U. Gisteren bevestigden Nintendo en Ubisoft Watch Dogs nog voor de Wii U. Hoewel deze titel al verkrijgbaar is op andere platforms, zal er toch een Wii U-versie verschijnen. Echter, dit zijn de enige games uit het kamp van Ubisoft die bezitters van Nintendo-systemen de komende tijd hoeven te verwachten. In een interview vertelde de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, dat het bedrijf de hoop in de Wii U nog niet heeft opgegeven en er wel degelijk meer plannen zijn voor games op de Wii U. Echter, om die hoop te behouden zijn er wel een paar voorwaarden (vertaald):

"We hebben het aantal producten aangepast naar de verkoopcijfers van de console. Dus hebben we Just Dance, dat perfect bij de console past, we hebben Watch Dogs en we hebben een stel projecten waarop wij wachten voor de lancering, in het bijzonder één game waarmee wij wachten totdat er meer massamarkt op de console is."

Echter heeft Guillemot geen exact aantal verkochte Wii U's als mijlpaal gesteld (vertaald):
"We hebben geen nummer. We willen dat het aantal verkopen stijgt, dus moet er een grotere massamarkt naar het systeem komen. Dat zal enorme (tv-)marketing rechtvaardigen. Ik hoop dat die dag ooit komt. We hebben een game, die al zes maanden op de plank ligt, die wacht op meer gezinnen die naar de Wii U komen. "
De keuze om voltooide projecten te bevriezen, is een grimmige herinnering aan de positie van Nintendo. Vooral van Ubisoft, welke de laatste jaren de fanatiekste third-party developer op Nintendo-apparaten was. Bij de launch kwam ZombiU uit op de Wii U. Deze game kreeg een 8,2 in onze review en is daarmee een goede game op de console. Echter, de verkoopcijfers van ZombiU vielen Ubisoft fors tegen. De franchise lijkt dood te zijn, zelfs voor andere platforms. Guillemot zei het volgende (vertaald):
"Ik denk dat ZombiU zo is aangepast aan de Wii U dat de franchise moeilijk op andere platforms kan voortleven. Misschien komt het naar andere platforms, maar niet als een volledige game. Het is specifiek ontwikkeld voor dit type machine."
Hoewel ZombiU niet goed verkoopt en Ubisoft op de E3 slechts één game toonde voor de Wii U in de vorm van Just Dance 2015, heeft Yves Guillemot vertrouwen dat de Wii U er weer bovenop komt (vertaald):
"Nintendo zal echt fantastische games uitbrengen en met de juiste prijs en goede games, komt de Wii U er weer bovenop."

Tot slot werd gevraagd hoelang de Wii U de tijd heeft om zichzelf voor Ubisoft te bewijzen. Guillemot denkt dat Super Smash Bros. for Wii U de doorslaggevende duw in de rug zal geven aan de Wii U (vertaald):
"Ik denk dat we op Super Smash Bros. moeten wachten. Super Smash Bros. is altijd al een zeer groot eigendom voor Nintendo en gamers geweest. En iedereen weet dat de Nintendo-fans wachten op grote games. We weten dat die komen. Ik denk dat, wanneer ik met mensen op de beursvloer op de E3 spreek, liefst negentig procent van hen Nintendo-fans zijn. Ze houden echt heel erg van Nintendo en haar games."
Just Dance 2015 verschijnt in oktober voor de Wii U en andere platforms, Watch Dogs moet in november verschijnen op de Wii U.

Gekoppelde games

ZombiU (Wii U)

Watch Dogs (Wii U)

Just Dance 2015 (Wii U)