[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-06-10 20:30:49

Amiibo: figuurtjes met een eigen persoonlijkheid, debuut Super Smash Bros.

In het Nintendo Digital Event dat zojuist is beëindigd, heeft Nintendo een nieuw project aangekondigd. Het is geen game, maar het zijn poppetjes die je in meerdere games kan gebruiken: Amiibo. Amiibo is een collectie figuurtjes met speciale functies die je in games kunt gaan gebruiken. Net als de plastic poppetjes van de Skylanders-franchise en Disney Infinity, zullen amiibo-figuurtjes NFC bevatten. Er zijn verschillende Amiibo bevestigd: Mario, Link, Samus Aran, Donkey Kong, Bowser, Wii Fit Trainer, Villager, Pikachu, Yoshi, Kirby en Peach. Door amiibo-figuurtjes onder de D-Pad op de Wii U GamePad te zetten, maakt het figuurtje contact met de Wii U. Je kunt nu met de data uit het amiibo-figuurtje spelen. Echter, alles wat je in bijvoorbeeld Super Smash Bros. Wii U doet, wordt opgeslagen in het figuurtje. Hierdoor wordt je figuurtje steeds sterker. Naast de Wii U zal de Nintendo 3DS door middel van een speciaal accessoire ook van Amiibo gebruik kunnen maken. Dat product zal later verschijnen. Amiibo zal worden gelanceerd met Super Smash Bros. Wii U, in de winter van 2014. Later zullen de amiibo-figuurtjes door middel van een update ook toegang krijgen tot de circuits in Mario Kart 8. Ook zullen Mario Party 10, Captain Toad: Treasure Tracker en Yoshi's Woolly World van Amiibo gebruik maken.

Nieuwe manieren om te spelen: De toys-to-life-categorie doet het in het algemeen extreem goed op Nintendo-platformen en Nintendo’s amiibo-figuren voegen aan deze categorie een heel nieuwe dimensie toe. De amiibo-figuren kunnen niet alleen gegevens uitwisselen met een bepaald spel, maar zijn zo ontworpen dat ze met meerdere spellen compatibel zijn, zodat ze voor steeds weer nieuwe verrassingen zorgen. Daarnaast schittert de Wii U GamePad-controller als nooit tevoren in een serie spellen met unieke interacties van Mario’s geestelijk vader Shigeru Miyamoto.
Amiibo zijn figurines van Nintendo-personages die op unieke manieren gegevens kunnen uitwisselen met meerdere toekomstige spellen voor Wii U en Nintendo 3DS met verfrissende spelervaringen. Aangezien de amiibo-figuren compatibel zijn met verschillende spellen, leveren ze volop waar voor hun geld. Fans kunnen de amiibo-figuren kopen en verzamelen voor tastbare herinneringen aan de spellen en personages waarvan ze houden. Tegen het einde van dit jaar zal Nintendo’s entree in de toys-to-life-categorie dit genre nieuw leven
inblazen. Nintendo zal amiibo lanceren met ongeveer 10 figuren, gevolgd door meer figuren in het winterseizoen en in de loop van 2015. Super Smash Bros. for Wii U wordt het eerste spel dat amiibo ondersteunt. Andere spellen die amiibo ondersteunen zijn onder andere Mario Kart 8, Captain Toad: Treasure Tracker, Mario Party 10 en Yoshi’s Woolly World, en er zullen nog vele spellen volgen. De lancering van een nieuwe NFC-lezer/schrijver voor Nintendo 3DS is gepland in 2015.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Yoshi's Woolly World (Wii U)

Mario Kart 8 (Wii U)

Mario Party 10 (Wii U)

Captain Toad: Treasure Tracker (Wii U)