[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-06-13 13:37:55

Mario Maker krijgt meer grafische stijlen, willen ook stijlen buiten het Mario-universum

In een interview is gebleken dat Mario Maker nieuwe grafische stijlen gaat krijgen. Mario Maker is één van de nieuwste franchises van Nintendo. In dit spel kun je zelf je levels ontwikkelen en deze delen met de wereld. De levels kun je vervolgens beoordelen met een sterrensysteem. Tijdens de E3 is al gebleken dat je levels kunt maken zoals op de NES, Nintendo DS en Wii. Tijdens een interview met USGamer heeft Takashi Tezuka gesproken over de verschillende stijlen die Mario Maker rijk zal zijn. Volgens Tezuka komen er nog veel meer stijlen in het spel en de beste man wil zelfs stijlen van buiten het Mario-universum. Takashi Tezuka wist te melden (vertaald):

"Overduidelijk zullen er meer grafische stijlen in Mario Maker zitten. Er is nog niets besloten, maar ik zou graag zien dat we ook stijlen van buiten het Mario-universum in het spel stoppen. Het zal nooit top-down worden zoals bij Zelda. Het blijft uiteraard een 2D platformer."

Verder wist de beste man nog te vertellen dat er meer vijanden geïmplementeerd worden in Mario Maker voor de Wii U. Tezuka vertelde ook dat Mario Maker geïnspireerd is door Mario Paint. Tevens hoopt de man dat de Wii U-game soortgelijke features krijgt zoals Mario Paint had, een optie om muziek te componeren. Als laatste wist hij nog te melden (vertaald):
"Levels delen met je vrienden is eigenlijk het hele punt waarom je levels zou maken."
Mario Maker moet in het jaar 2015 verschijnen voor de Wii U.

Gekoppelde games

Super Mario Maker (Wii U)