[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-06-14 14:38:22

Amiibo-poppetjes vallen in dezelfde prijscategorie als poppetjes van Skylanders

In The Seattle Times heeft de president van Nintendo of America, Reggie Fils-Aime, gesproken over Nintendo's NFC-figuurtjes die in de winter op de markt komen. Dinsdag werden de amiibo aangekondigd door het Nintendo Digital Event. Amiibo zijn plastic poppetjes met NFC-technologie, waardoor deze bij aanraking van de Wii U GamePad contact kunnen maken met de Wii U. In The Seattle Times heeft de president van Nintendo of America extra informatie over de amiibo gegeven (vertaald):

"Je kunt verwachten dat de amiibo vergelijkbaar met de figuurtjes uit Skylanders en Disney Infinity zijn. Wij proberen echter niet met deze franchises te concurreren."
De amiibo-figuurtjes zullen deze winter hun release kennen. De eerste game die amiibo zal ondersteunen is Super Smash Bros. for Wii U, welke ook in de winter zal verschijnen. Later zullen ook Mario Kart 8, Mario Party 10 en andere Wii U-games compatibel zijn voor de amiibo. Door middel van een accessoire zal de Nintendo 3DS in de loop van 2015 ook toegankelijk zijn voor Nintendo's NFC-figuurtjes.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)