[Nieuws] Geschreven door Erik op 2014-06-14 14:49:48

Aonuma wil het oplossen van puzzels anders uitwerken in The Legend of Zelda Wii U

Kotaku heeft in een interview met Eiji Aonuma gevraagd naar de nieuwe weg die Nintendo met The Legend of Zelda Wii U wil ingaan. The Legend of Zelda Wii U wordt de nieuwste telg in de befaamde The Legend of Zelda-serie. Voor dit deel wil Aonuma een hoop zaken innoveren of veranderen. Zo lieten de eerste bewegende beelden al zien dat je, zonder grenzen, nu een grootse wereld kunt verkennen. Daarnaast vertelde Aonuma dat hij in zekere zin de 'traditionele formule' waar de franchise zo om bekend is, een beetje achter zich wil laten. Gamewebsite Kotaku vroeg aan Aonuma wat voor grote verandering ze bijvoorbeeld in gedachte hebben. De director van The Legend of Zelda antwoordde hier het volgende op (vertaald):

"Je weet dat we vandaag een beetje gepraat hebben over het oplossen van puzzels in Zelda en hoe dat een andere vorm heeft aangenomen in Hyrule Warriors. Maar ik denk dat men er tegenwoordig gewoon van uit gaat dat het ontcijferen van puzzels verwerkt zit in een Zelda-spel. Ik wil dit eigenlijk een beetje veranderen, misschien zelfs helemaal omgooien.

Als een speler meer voortgang boekt in een spel, maken ze bepaalde keuzes. Ze maken hopelijk logische keuzes voor meer progressie in de game. En als ik 'puzzels oplossen' hoor, dan denk ik aan het verplaatsen van blokken om een deur te openen of iets in die trant. Maar ik voel dat het maken van deze logische keuzes, de informatie die je gekregen hebt en de beslissingen die je hieruit maakt ook gezien kan worden als een variant op het oplossen van puzzels. Daarom wil ik eigenlijk het ontcijferen van puzzels opnieuw uitdenken, of misschien zelfs helemaal opnieuw opbouwen binnen het Zelda-universum.
The Legend of Zelda Wii U verschijnt in de loop van 2015 voor de Wii U.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)