[Nieuws] Geschreven door Bas op 2014-06-15 12:29:21

Winstvoorspellingen van The Legend of Zelda-games laten Eiji Aonuma koud

The Legend of Zelda-producer Eiji Aonuma laat zich niet beinvloeden door winstvoorspellingen betreffende zijn games. Eiji Aonuma is de ontwikkelaar van The Legend of Zelda. Zijn laatste game was The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, welke een dikke 8,7 kreeg in onze review. Het team van Aonuma levert keer op keer kwaliteit af, maar dat doen ze duidelijk niet voor de winstvoorspellingen. Aonuma is er zeer stellig in, hij kijkt niet terug, enkel vooruit. Met het oog op The Legend of Zelda Wii U vertelde hij in een interview het volgende (vertaald):

Interviewer: "Twee jaar geleden toonde u de tech-demo voor The Legend of Zelda Wii U. Het had de looks van The Legend of Zelda: Twilight Princess. Die game was één van de meest traditionele games maar ook één van de meest succesvolle. Heeft het succes van een game, gebaseerd op verkopen en dergelijken, enige invloed op de games die u creëert?"

Aonuma: "Ik kijk niet terug. Ik wil altijd iets unieks creëren. De reden daarvoor is niet alleen omdat ik zorg wil dragen voor een prettige ervaring maar ook om de zaken interessanter te maken voor mijn team en mezelf als producer. Impressies, uitdrukkingen en dergelijken maken een game uniek. We beginnen niet met een vast plan van 'dit moet het worden', een plan staat niet als een huis bij ons. De game in kwestie evalueert meerdere keren in het proces. Vanzelfsprekend starten we met een basisconcept maar als na verloop van tijd de game meer vorm krijgt evolueren de concepten, ze veranderen voortdurend. Dat is bijvoorbeeld het geval als je het verschil bekijkt tussen de tech-demo van twee jaar geleden en de trailer die je dit jaar gezien hebt."

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)