[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-06-17 18:22:18

Aonuma over Miyamoto's betrokkenheid en over technologie uit The Legend of Zelda Wii U

Er is een interview met Eiji Aonuma online verschenen waar de beste man over The Legend of Zelda Wii U praat. Gisteren bleek uit een interview dat Eiji Aonuma de spelers meer vrijheid wil geven in de nieuwe The Legend of Zelda-game. Vandaag heeft de beste man wederom over deze nieuwe Wii U-titel gesproken. Hij behandelde verschillende aspecten en begon over Miyamoto's betrokkenheid bij het project. Hij vertelde (vertaald):

"Met de nieuwe The Legend of Zelda-game waaraan we werken, werk ik zeer dicht met de director, dag in dag uit. We ontmoeten Mr. Miyamoto één keer per maand en presenteren hem waarmee we bezig zijn en wat onze volgende stappen zijn. Hij geeft dan feedback en zijn gedachtes over wat we zouden kunnen doen of moeten veranderen. Gewoon zijn gevoelens over dit project."
Vervolgens kwamen er andere onderwerpen aanbod, zo sprak Aonuma over de lange ontwikkelingstijd en zelfs over The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Aonuma wist hierover het volgende te melden (vertaald):
Eiji Aonuma:"Tijdens de Digital Event heb ik gesproken over de open wereld en we willen echt dat onze fans van de serie een nieuwe ervaring opdoen wanneer ze dit spel spelen. Om de fans iets te laten zien, kostte ons veel tijd omdat er veel content al klaar moest zijn voordat we iets konden tonen. Wat je zag tijdens de Digital Event was niet cinematic, het was in-game footage. Toen ik voor de bergen zat, zat Link op zijn paard en kon hij in principe rijden naar die bergen en ze beklimmen."

[i]De veranderingen van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (zoals de volgorde van dungeon en item kiezen), zitten die ook in The Legend of Zelda Wii U?

Eiji Aonuma: "Haha, ja!"[/i] 
Als laatste wist Eiji Aonuma nog te spreken over de technologische hoogstandjes die we zagen in de teaser van The Legend of Zelda Wii U. Hierin zagen we onder meer een high-tech boog en een monster welke het beste te omschrijven is als een technologisch hoogstandje. Eiji Aonuma wist hierover te zeggen (vertaald):
 "Het is niet alsof de omgeving nu meer high-tech is dan voorgaande Zeldas. Als je het je herinnert, we hebben met standbeelden gewerkt welke laserstralen schoot uit de ogen. De hookshot is iets heel erg high-tech. We zouden dat ding waarschijnlijk niet eens kunnen maken op het moment. Dus ik zou niet zeggen dat deze Zelda verder in de toekomst ligt dan voorgaande spellen. Als ontwikkelaar moet je items laten evolueren en de presentatie van deze items verbeteren zodat het een nieuwe ervaring biedt."
The Legend of Zelda Wii U moet in het jaar 2015 verschijnen.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)