[Nieuws] Geschreven door Patrick op 2014-06-26 23:06:47

Het is niet zeker dat Splatoon Voice Chat-mogelijkheden krijgt

In een recent interview is Hisashi Nogami ingegaan op de vraag of Splatoon voor de Wii U Voice Chat-mogelijkheden krijgt. Splatoon is een nieuwe IP van Nintendo voor de Wii U. Het spel is een soort verkapte thirdperson shooter, alleen dan zijn je wapens nu voorzien van gekleurde goedjes. Je speelt in een team van vier en de bedoeling is om je tegenstanders te verslaan. Dit doe je door zoveel mogelijk inkt op de grond en de vijandelijke spelers te spuiten. De partij die het grootste kleurenspoor heeft achtergelaten is de winnaar. In een recent interview heeft Hisashi Nogami, producer van Splatoon, aangegeven dat hij en zijn team nog niet weten of ze Voice Chat-mogelijkheden gaan toevoegen in Splatoon. Nogami vertelt (vertaald):

"De kern van Splatoon is dat je kunt achterhalen wat je teamgenoten en je vijanden aan het doen zijn door te kijken waar op dat moment verf verspreid wordt. Op basis van dit inzicht maak je een keuze wat jij wil gaan doen. Dit is de hoofdzaak waar we altijd aan denken. We krijgen ook vaak vragen over het aantal spelers in een gevecht maar we denken dat vier-tegen-vier het beste aantal is voor Splatoon. In een vier-tegen-vier gevecht is alles gewoon perfect gebalanceerd. Ook de snelheid waarmee een gevecht kan omslaan is perfect.

Het idee draait gewoon op het feit dat spelers kunnen kijken naar de manier waarop inkt verspreidt wordt en dan kunnen besluiten wat ze gaan doen. Als het toevoegen van Voice Chat-mogelijkheden niet de balans in de game verstoort gaan we zeker bekijken of dat of andere communicatiemiddelen tot de mogelijkheden behoren.
Splatoon zal in de eerste helft van volgend jaar verschijnen, exclusief voor de Wii U. We bedanken N1ntendo-lid platoqp voor het melden van dit nieuws.

Gekoppelde games

Splatoon (Wii U)