[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-06-27 20:46:37

Kenichiro Takaki over vernieuwingen in Senran Kagura 2: Deep Crimson en fan service

Kenichiro Takaki, producer van Senran Kagura Burst en het vervolg hierop, heeft in een interview met Siliconera gesproken over het succes van de eerste game uit de serie en over de vernieuwingen in Senran Kagura 2: Deep Crimson voor de Nintendo 3DS. Senran Kagura 2: Deep Crimson bevat side-scrolling beat-'em-up gameplay en bouwt voort op Senran Kagura Burst, die van ons een mooie 7,3 kreeg in onze review. De serie staat vooral bekend om de vele dames die goed voorzien zijn en niet veel om het lijf hebben. Echter, in Senran Kagura 2: Deep Crimson zul je echter ook als man ten strijde kunnen trekken. Takaki vertelde dat hij dit in ieder geval één keer geprobeerd wilde hebben (vertaald):

"Ik wilde in ieder geval één keer proberen een mannelijk, speelbaar personage erin te stoppen. Daarom zit Murasame in de game. Hij zal op dezelfde manier als alle andere characters behandeld worden, ook hij heeft zijn sexy poses." (lacht en trekt een sexy gezicht) "Ik heb hiervoor verschillende tijdschriften doorzocht naar de mannelijke vorm, voor referenties. Ja, we hebben ons huiswerk gedaan." (lacht)

Behalve over mannelijke personages werd Takaki ook gevraagd wanneer de fan service hem te ver gaat (vertaald):
"Ik houd altijd de 18+ rating of de Japanse versie daarvan in mijn achterhoofd. In Senran Kagura: Bon Appétit voor de PlayStation Vita zijn er scènes waarin je de meiden onder het voedsel ziet zitten. In het origineel plakte er geen chocoladesaus op hen. Echter heb ik dit later toegevoegd omdat ik vond dat er teveel huid van de meiden te zien was. Uiteindelijk vond men meiden in chocoladesaus juist erotischer."
Senran Kagura Burst verscheen 28 februari in Europa op de Nintendo 3DS. Het vervolg, Senran Kagura 2: Deep Crimson, zal in augustus in Japan verschijnen op hetzelfde systeem. Een westerse release is nog niet bevestigd.

Gekoppelde games

Senran Kagura Burst (Nintendo 3DS)

Senran Kagura 2: Deep Crimson (Nintendo 3DS)