[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2014-07-03 19:39:57

Miyamoto wilde Pac-Man al in Super Smash Bros. Brawl, Sakurai vond het vergezocht

Als het aan Miyamoto had gelegen, had Pac-Man al in Super Smash Bros. Brawl gezeten. Op de E3 van 2014 werd aangekondigd dat het iconische personage Pac-Man toegevoegd wordt aan de reeks speelbare personages in de nieuwe Super Smash Bros.-games voor Wii U en Nintendo 3DS. Als het aan Shigeru Miyamoto had gelegen, dan was Pac-Man al speelbaar in het vorige deel voor de Wii, Super Smash Bros. Brawl. Sakurai vertelt daarover in zijn wekelijkse column in de Famitsu (vertaald):

"Tijdens de ontwikkeling van Super Smash Bros. Brawl benaderde meneer Shigeru Miyamoto mij met de vraag "Kunnen we Pac-Man niet toevoegen als een gastpersonage?". Toen dacht ik bij mezelf, met het beeld van Pac-Man als een incomplete pizzavorm, dat het wat vergezocht zou zijn."
Nu Pac-Man wel toegevoegd is aan het arsenaal van de nieuwe Super Smash Bros.-games, heeft Sakurai daar nog iets over te zeggen (vertaald):
"Je weet nooit wat er zal gebeuren in deze wereld. Ik houd mijn lippen stijf op elkaar. Dat lijkt me een goed idee."
Sakurai legt ook meer uit hoeveel werk het kost om de selectie van de personages te maken. Hij stelt zichzelf dan ook een aantal vragen (vertaald):
"Hoe geef je een personage zijn individuele karakter als een vechter en hoe moet hij of zij bewegen. Moet het spelsysteem uit een consistente vorm bestaan of niet. Welke andere vechters zijn er en op welke wijze zal het nieuwe personage qua strategie verschillen? Past het nieuwe idee bij de originele game? En het meest belangrijke, is het leuk?"
Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS verschijnt op 3 oktober 2014 in Europa. De Wii U-versie moet in de winter van 2014 verschijnen.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. Brawl (Wii)

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)