[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2014-07-04 17:00:13

Miyamoto bespreekt Zelda Wii U en hint naar een nieuwe Zelda voor de Nintendo 3DS

Nintendo heeft met Hyrule Warirors en The Legend of Zelda Wii U al twee unieke Zelda-games in ontwikkeling, maar er is meer in aantocht. Shigeru Miyamoto heeft tijdens Nintendo's aandeelhoudersvergadering bevestigd dat er naast de nieuwe Zelda voor de Wii U ook andere Zelda-games in ontwikkeling zijn. Hij had het volgende te vertellen over de nabije toekomst van de serie en de verandering van de structuur van de games (vertaald):

"Ondanks dat deze aandeelhoudersvergadering een speciale gelegenheid is ga ik helaas niet meer informatie geven dan dat we tot nu toe hebben aangekondigd. Op dit moment zijn er een aantal titels in ontwikkeling en ik hoop dat jullie uitkijken naar de afronding daarvan.

Hyrule Warriors is een combinatie tussen de Zelda-serie en Dynasty Warriors die we op de E3 hebben getoond. Het is min of meer een actiespel waarin je vijanden neerhakt en het werd op de E3 positief ontvangen dankzij de gevarieerde personages en spannende actie. 

Daarnaast hebben we aangekondigd dat we werken aan de volgende titel in de serie voor de Wii U en dat het een open world game betreft. Ik gebruik de generaliserende term 'open world' liever niet, maar we gebruiken de term zodat consumenten de structuur van de game gemakkelijker begrijpen. De term beschrijft dat er een grote open wereld is waar spelers dagelijks verschillende dingen kunnen beleven. In de traditionele Zelda-games moest de speler de dungeons één voor één aflopen. Als een speler bijvoorbeeld bij dungeon 4 is dan denkt hij of zij: "Ik heb de game al voor de helft uitgespeeld", terwijl andere spelers denken: "Ik heb de helft van de game nog voor me" .  We proberen dat mechanisme te doorbreken en een Zelda te bouwen die je in alle vrijheid kunt beleven wanneer je daar de tijd voor hebt. 

Op de helft van het bereiken van dit doel brachten we vorig jaar The Legend of Zelda: A Link Between Worlds voor de Nintendo 3DS uit. De games bestonden vroeger uit eenvoudige stappen. De speler kreeg in iedere dungeon een nieuw item en moest dat item toepassen om de dungeon te voltooien en de in totaal acht of meer items op verschillende manieren gebruiken om verder te komen. In The Legend of Zelda: A Link Between Worlds besloten we om dat principe af te breken en was de speler in staat om vanaf het begin alle items te huren. Op deze manier kon de speler andere combinaties van items gebruiken. Op deze wijze proberen we langzaam de structuur van Zelda-games te veranderen en de volgende evolutie is de Zelda-game voor de Wii U. Daarnaast hebben we ideeën voor de Nintendo 3DS die nog niet aangekondigd zijn. Ik hoop dat jullie daar allemaal naar uitkijken."
Wij verwachten binnenkort meer te horen over de mysterieuze Zelda-game voor de Nintendo 3DS, maar aangezien Miyamoto de nadruk legt op nieuwe ideeën is het nog maar de vraag of één van de ideeën de langverwachte remake van The Legend of Zelda: Majora's Mask betreft.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)