[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-07-17 11:29:34

Tezuka over mogelijkheid van een 3DS-versie en het uitwisselen van levels van Mario Maker

Takashi Tezuka heeft in een interview gesproken over de mogelijkheid van een Nintendo 3DS-versie van Mario Maker. Mario Maker is een nieuwe titel van Nintendo welke afgelopen E3 is aangekondigd. In deze titel speel je niet alleen talloze levels, maar mag je ze tevens zelf creëren. Je kunt verschillende stijlen toepassen, van de Super Nintendo Entertainment System-stijl tot de Wii-stijl en op het moment wordt er getwijfeld of er tevens stijlen aanwezig zullen zijn van niet-Mario-spellen. Vandaag heeft Takashi Tezuka gesproken over verschillende aspecten van Mario Maker. Zo sprak hij over de mogelijkheid van een Nintendo 3DS-versie, het uitwisselen van zelfgemaakte levels en over de verschillende natuurkundige wetten van de verschillende Super Mario Bros.-delen. Allereerst sprak de beste man over het uitwisselen van levels. Hij wist te vertellen (vertaald):

"Toen we begonnen aan Super Mario Bros. was er geen internet. Wanneer je een level maakt, wil je dat iemand het speelt. Met het internet kunnen vrienden van heel de wereld jouw levels spelen. Er is echter een uitdaging in verstopt, we willen geen ranklijsten van favoriete levels maken, we willen dat iedereen zijn creatie door evenveel mensen wordt bekeken en gespeeld wordt. Daar werk ik momenteel aan."
Later haalde Takashi Tezuka nog andere aspecten aan. Zo begon hij over een mogelijke Nintendo 3DS-versie van Mario Maker en sprak de beste man daarna over de "physics" van dit spel. Hij wist te melden (vertaald):
"Het is mogelijk om Mario Maker te laten draaien op de Nintendo 3DS. Echter, we hebben besloten om het spel te maken met de hardware van de Wii U. Deze is veel sterker en kan veel meer vijanden tegelijkertijd processen. Als de Wii U-versie goed wordt ontvangen, zal ik gaan kijken of er veel vraag is naar een Nintendo 3DS-versie. Ik ben geïnteresseerd in het idee dat je Mario Maker overal mee naartoe kunt nemen.

De grootste uitdaging is op het moment het verschil in natuurkundige wetten in Super Mario Bros. en New Super Mario Bros.. De mensen die vandaag de dag New Super Mario Bros. hebben gespeeld, zullen moeilijk kunnen wennen aan de wetten van de oude spellen. De retro-look in Mario Maker blijft daarom alleen bij de stijl. De controls staan dichterbij de nieuwe spellen dan de oude."
Mario Maker moet in het jaar 2015 verschijnen voor de Wii U. Of er tevens een Nintendo 3DS-versie in de maak is, is op het moment niet bekend.

Gekoppelde games

Super Mario Maker (Wii U)