[Preview] Geschreven door Daan op 2014-07-17 19:30:53

Mario Party 10

Nd Cube is zeker niet vies van een feestje op zijn tijd, wat wel blijkt uit de titels waaraan ze gewerkt hebben. Zo waren ze verantwoordelijk voor de Wii Party-games en hebben ze Mario Party 9 voor de Wii op ons scherm getoverd. Nu zijn de feestbeesten weer terug voor een nieuwe fuif en ditmaal op de Wii U. Kunnen Mario en zijn vrienden ons nog enthousiast maken of keren wij voortijdig al huiswaarts?

Minigame madness Het probleem met de demo van Mario Party 10 was dat er weinig van de game getoond werd. De pers kreeg een handjevol minigames te zien en deze waren verspreid over twee verschillende modi. De eerste vier minigames maken gebruik van de Wii U GamePad, zodat een vijfde speler het feest voluit mee kan vieren. Deze speler neemt de rol van Bowser op zich en moet er op allerlei manieren voor zorgen dat de speler pijn wordt bezorgd. De andere spelers moeten er met een Wii Remote in de aanslag te voor zorgen dat ze het overleven. In Bowser's Bad Breath moest de GamePad-speler richten en vuurballen afvuren naar de andere spelers. Hoewel het de standaard zet voor wat er komen gaat, vonden we de andere drie minigames een stuk aangenamer. Bijvoorbeeld Bowser's Fire Bar, waar we controller moest draaien om twee vuurpalen te bewegen. Er waren wat grappige en riskante dingen mogelijk en dat maakte het cool om te proberen. De vier andere minigames waren alleen voor vier Wii Remote-spelers, die jammer genoeg niet geweldig waren, maar leuk om met een groepje vrienden te spelen. In Petey's Bomb Battle kon je bommen gooien naar een levende plant. Op bepaalde momenten slokte ze bommen op en stuurde ze direct terug naar de speler, wat wel wat gelach opleverde. Een ander voorbeeld was Beeline Shrine, waar je over formaties bijen moest springen en ze zoveel mogelijk moest ontwijken. Met simpele bewegingen van de Wii Remote was het niet bepaald speciaal, maar het deed zijn werk prima. Aan het einde van de dag waren de minigames plezierig, maar er zat nog niets overtuigends tussen. Het is nog afwachten hoe alle borden uitpakken voordat we überhaupt een goed oordeel kunnen vellen.

Presentatie De presentatie was zoals vanouds kleurrijk en vermakelijk om naar te kijken. Het is echter wel een game die zonder meer op de Wii had gekund en de Wii U geeft het geheel alleen maar wat lichte, extra details. De muziek was vrolijk en opbeurend, iets waar Nd Cube altijd goed is in geweest. Voorlopige conclusie Eigenlijk weten we nog te weinig van de nieuwe Mario Party. We kregen alleen maar een aantal minigames te zien en daar moesten we het simpelweg mee doen. De minigames waren leuk om met bekenden te spelen, maar boden niets uitzonderlijks of speciaals. De Bowser-games waren op zich nog interessant, maar er moeten er zeker meer inzitten om het alles wat meerwaarde te geven. Gelukkig heeft Nd Cube tijd om dit product recht te trekken, want de game komt pas uit in 2015!

Gekoppelde games

Mario Party 10 (Wii U)