[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-07-18 14:05:13

De origine van Yoshi's Woolly World uitgelegd door Takashi Tezuka

Recentelijk heeft Takashi Tezuka gesproken over de origine van Yoshi's Woolly World voor de Wii U. Yoshi's Woolly World is een geheel nieuw avontuur met de groene draak in de hoofdrol. Ditmaal wordt Yoshi niet gehinderd door een huilende Baby Mario op zijn rug en kan de dinosaurusachtige in alle rust rondlopen. In deze 2D sidescrolling platformer moet je bloemen, hartjes en rode munten verzamelen om op het einde van ieder level 100% te behalen.

Vandaag heeft Takashi Tezuka gesproken over de origine van Yoshi's Woolly World. Het begon volgens de beste man allemaal terwijl hij New Super Mario Bros. U aan het ontwikkelen was. Tezuka wist te melden (vertaald):
"Terwijl ik aan Mario werkte, had ik de kans om Kirby's Epic Yarn te spelen. Ik denk altijd na over nieuwe ideeën voor een Yoshi-spel, maar op dat moment werkte ik nou eenmaal aan Mario. Toch was ik geïntrigeerd door de esthetiek van Kirby en ik dacht dat het een goed idee was om aan Good Feel te vragen of ze een Yoshi-spel met me wilden maken. Ik heb ze benaderd en heb gesuggereerd dat ze met mij moesten werken om een actie game te creëren waarin garen en andere knutselmaterialen verwerkt werden in de stijl. Met geheel nieuwe in-game mechanieken."
Yoshi's Woolly World verschijnt in 2015 voor de Wii U.

Gekoppelde games

Yoshi's Woolly World (Wii U)