[Review] Geschreven door Benjamin op 2014-08-15 08:47:27

Blok Drop U

Bijna iedereen heeft als klein kind wel met blokken gespeeld. Of je nu probeerde de hoogst mogelijke toren te maken of allerlei andere architectonische meesterwerkjes te bewerkstelligen, plezier had je er in ieder geval mee. In Blok Drop U voor de Wii U eShop staan ook blokken centraal, maar de grote vraag is of dat net zo leuk is als vroeger.

Gameplay Het concept van Blok Drop U is simpel: op een toren van grote en minder grote grijze blokken bevindt zich een klein rood blokje. Het is jouw taak om dit kleine rode blokje recht op de ondergrond te laten vallen door de andere grijze blokken weg te tikken. De game is een soort combinatie tussen Jenga en Angry Birds, maar in tegenstelling tot laatstgenoemde vallen de blokken op natuurlijke wijze naar beneden, waardoor dezelfde handeling telkens anders af kan lopen. Het principe van de game is leuk bedacht en de basis is dan ook best oké, maar in deze staat te simpel om er echt veel plezier aan te hebben. De game wordt weergegeven op zowel de televisie als de Wii U GamePad, maar vanwege het feit dat je de game bestuurt middels het touchscreen, is de kans groot dat je alleen naar de Wii U GamePad aan het kijken bent, waardoor je het idee hebt dat je een handheldgame aan het spelen bent.

In totaal bevat de game dertig levels met elk andere torens, maar de levels lijken toch allemaal op elkaar waardoor het al snel eentonig wordt. De enige variatie is dat er een aantal levels is waarbij er een cirkelzaag rondgaat, waardoor je op moet passen waar je je rode blokje laat vallen. Ook zijn er levels waarbij er blauwe blokken zijn die een bouncend effect hebben, waardoor je kleine rode blokje door het hele level kan vliegen. Echter blijft het kinderlijk eenvoudig om het rode blokje veilig aan de grond te krijgen, waardoor je binnen een half uurtje door de dertig levels heen bent. Eenmaal een level volbracht is er ook geen reden om terug te keren, aangezien er bijvoorbeeld geen tijd bijgehouden wordt. Graphics en geluid De game heeft een hele simplistische look met weinig kleur, waardoor het wel iets is wat je aan moet spreken. Echter zorgt dit ervoor dat het je niet afleidt van de daadwerkelijke gameplay, waardoor de graphics vooral functioneel zijn. De muziek klinkt futuristisch, maar heel blij zul je er niet van worden. Het geluidje dat uit je speakers komt op het moment dat je een blok wegtikt is zelfs uiterst irritant. Conclusie Blok Drop U is voor zijn prijs van €1,49 een aardig puzzelspelletje, maar zelfs voor dat geld ga je er veel te snel doorheen. Doordat de levels zo kinderlijk eenvoudig zijn, raak je de game na een half uurtje spelen niet meer aan. Het principe is leuk bedacht, maar in deze huidige vorm veel te simplistisch. Mocht je nog dit kleine bedrag op je Nintendo eShop-account overhebben, dan kun je overwegen dit spelletje te kopen.

N1 Score: 4.5

+ ["Principe is leuk bedacht"]

- ["Veel te kort","Veel te makkelijk","Presentatie wel heel erg basic"]

Gekoppelde games

Blok Drop U (Wii U eShop)